Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás
Tejszínes gombamártás
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültekhez és tésztákhoz ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a gombát és 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.
  2. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és 2 perc alatt kész a mártás.
  • költség: 545 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 85
össznézettség: 106 965
elküldve: 15
receptkönyvben: 489
elkészítve: 30/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Magdi Anyu

Mióta szakács: 2011.11.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

gombaszósz tejszínnel, gombás-tejszínes szósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shara kán
shara kán Tue, 2016-03-15 12:42

Szia! Már nagyon régóta szeretnék gombamártást csinálni, de most el is határoztam magam :) Lenne egy kérdésem? A vörösbor esetleg kihagyható belőle? Köszi előre is.

Hajni67
Hajni67 Sat, 2013-11-16 20:17

Anno nem mentettem el ezt a receptet, de amikor gombamártást kerestem, ismét ezt választottam ki:)))))))) Ez azért mond valamit:)) Most viszont első volt, hogy elspejzoltam a receptkönyvembe!!!:)) Nagyon finom!!!

Marti852
Marti852 Thu, 2013-01-10 17:55

Most készítettem harmadszor, nagyon finom, köszönöm a receptet!!!!!

148
gomba 20 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
szárnyas alaplé 1.5 dl
vörösbor 1 dl
főzőtejszín 1.5 dl