r
Nosalty Logó

Tejszínes-gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Tejszínes-gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6406.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy (36x21 cm-es) tepsit kivajazunk, belisztezzük, a sütőt előmelegítésre bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső sütésre állítva. (Később már az egyszerűbb megoldást választottam, sütőpapírral béleltem ki a jénai tepsit - más tepsit is lehet használni -, így könnyebb volt kiemelni, majd visszatenni egy művelet után.)
  2. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a cukrokat egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, 1 evőkanál rumot, a vizet, s jól kikeverjük, csomómentesre.
  3. Ehhez a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk, s szépen, óvatosan összeforgatjuk.
  4. Beleöntjük az előkészített tepsibe, elegyengetjük, s be az előmelegített sütőbe.
  5. Körülbelül 40-45 perc alatt készre sül. Még melegen egy másik tepsi hátoldalára, melyre sütőpapírt helyeztünk, kiborítjuk. Amikor kissé már hűlt, megfordítjuk, s levágunk, egy fél-1 cm-es vastagságú lapot a tetejéről, s a vastagabb tésztát óvatosan visszahelyezzük a tepsijébe, amiben sült. A levágott vékony lapot kisebb négyzetekre vágjuk, s félretesszük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
  7. Ezt a krémet a tepsiben lévő tésztára egyenletesen elkenjük, s a tetejét reszelt étcsokoládéval vonjuk be, díszítjük. (Van, hogy olvasztott csokoládéval vonom be, de most nem volt időm, így gyorsabban elkészült, s az ízéből sem vesztett semmit.)
  8. Nagyon - nagyon finom lett, mindenki megelégedésére! Fogyasztáskor kínálhatunk mellé magozott meggybefőttet, isteni hozzá csipegetve az íze!

Krém

  1. Az előző este a mélyhűtőből kivett, felengedett gesztenyemasszát villával jól szétnyomkodjuk, adunk hozzá kevés tejet, ízlés szerint porcukrot, 1 evőkanál rumot, s krémszerűvé keverjük.
  2. A habtejszínt a csipet sóval kemény habbá verjük 2 habfixálóval, s a 2/3 részét a gesztenyés masszával elegyítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x21x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 29264
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 23.

Ajánló

Amiről írtam, a másik süti ezzel egyidőben: A maradék (körülbelül 1/3), felvert habtejszínbe néhány kanál házi sárgabarackdzsemet (darabos, tehát nem lekvár) tettem, jól összekevertem, s a levágott, felkockázott tésztával - amit az elején levágtam, félretettem - felváltva, rétegesen leraktam egy kisebb jénai edénybe. A tetejére krém kerül mindig, s ezt is megszórtam reszelt csokoládéval. Ez is fergetegesen finom!  TIPP: Az imént írt krémmel is lehet tölteni bármilyen piskóta jellegű süteményt, csak akkor az egész habtejszínbe dzsemet teszünk, s természetesen, arányosan többet! Tulajdonképpen, most 3 receptet osztottam meg egy cikkben. Lehet válogatni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer kivettem a fagyasztóból 2 csomag gesztenyemasszát, gondoltam, másnap este készítek pürét.... meggondoltam magam, mert valami süteményfélére vágyott a család.... szétnéztem, mi van otthon..... s ezt "ütöttem össze" egy kellemes estén, mert mindent a családért a jelszavam.... az ehhez való hozzávalókból mindig van otthon tartalék :)..... érdemes volt "összeütnöm", nagyon ízlett mindenkinek..... sőt, lett még egy új süti is, amiről fotó nincs, de az ajánlásban leírom :) ...... mindenki elégedett volt, és ez volt számomra a lényeg!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek