Tejszínes- fokhagymás csirkemell recept

Tejszínes- fokhagymás csirkemell
Tejszínes- fokhagymás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette ezt az ételt sokszor hétvégén és imádtam. Próbáltam emlékezetből megcsinálni, mert tőle már nem tudom elkérni a receptet,  anyué meg valahogy teljesen más ízű. Szóval ez az én verzióm. Azóta többször elkészítettem, mert gyors és nagyon finom. Gyakorlatilag amíg megfő a rizs, a husi is elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én egyszerűen rizzsel szoktam tálalni, megszórva egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell fokhagymásan, csirkemell tejszínes-fokhagymás szósszal, fokhagymás csirkemell tejszínnel

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyabb, de nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Forró olajban egyszerűen megsütjük mindkét oldalát, de nem sütjük át teljesen, csak hogy kapjon egy kis kérget, majd félrerakjuk.
  3. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, vagy apróra vágjuk.
  4. Az olajban megpirítjuk a fokhagymát, (vigyázni kell, hogy ne nagy tűzön, mert akkor keserű lesz) és hozzáadjuk a lisztet. Ha kell, még egy kevés olajat adunk hozzá, gyakolatilag egy vékony fokhagymás rántást csinálunk. (Én a csomómentesség érdekében habverővel szoktam kevergetni.)
  5. Hozzáadjuk a vizet, majd a tejszínt. (Anyu szerint én sok tejszínt használok, szóval ha valaki nem szereti nagyon tejszínesen, akkor adjon hozzá kevesebbet és több vizet )
  6. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a csirkemell szeleteket.
  7. Forrástól számítva kb.5 percig főzzük..

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 222
elküldve: 7
receptkönyben: 226
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

Hozzászólások (7)

t-soltesz
t-solteszp, 2012-09-14 06:11

Én csíkokra vágom a csirkemell filét, és penne tésztával tálalom.

DBrigi
DBrigiszo, 2012-09-15 13:48

Tuti, nagyon finom lesz! Én is kipróbálom, a fiam most úgy is tésztás korszakát éli. :)

olaszneanci
olaszneancip, 2011-07-08 13:55

Kedves DBrigi !
Szerintem finom lehet, a közeljövőben kifogom próbálni !Köszönöm: Olaszné Anci

endivia
endiviap, 2011-07-08 10:25

ez nagyon guszta és gyors és egyszerű! elmentettem. köszi :)

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
640