Tejszínes- fokhagymás csirkemell recept

1 adag
640
kcal
Tejszínes- fokhagymás csirkemell
Tejszínes- fokhagymás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette ezt az ételt sokszor hétvégén és imádtam. Próbáltam emlékezetből megcsinálni, mert tőle már nem tudom elkérni a receptet,  anyué meg valahogy teljesen más ízű. Szóval ez az én verzióm. Azóta többször elkészítettem, mert gyors és nagyon finom. Gyakorlatilag amíg megfő a rizs, a husi is elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én egyszerűen rizzsel szoktam tálalni, megszórva egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell fokhagymásan, csirkemell tejszínes-fokhagymás szósszal, fokhagymás csirkemell tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyabb, de nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Forró olajban egyszerűen megsütjük mindkét oldalát, de nem sütjük át teljesen, csak hogy kapjon egy kis kérget, majd félrerakjuk.
  3. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, vagy apróra vágjuk.
  4. Az olajban megpirítjuk a fokhagymát, (vigyázni kell, hogy ne nagy tűzön, mert akkor keserű lesz) és hozzáadjuk a lisztet. Ha kell, még egy kevés olajat adunk hozzá, gyakolatilag egy vékony fokhagymás rántást csinálunk. (Én a csomómentesség érdekében habverővel szoktam kevergetni.)
  5. Hozzáadjuk a vizet, majd a tejszínt. (Anyu szerint én sok tejszínt használok, szóval ha valaki nem szereti nagyon tejszínesen, akkor adjon hozzá kevesebbet és több vizet )
  6. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a csirkemell szeleteket.
  7. Forrástól számítva kb.5 percig főzzük..

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 296
elküldve: 7
receptkönyben: 240
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

Hozzászólások (7)

t-soltesz
t-solteszp, 2012-09-14 05:11

Én csíkokra vágom a csirkemell filét, és penne tésztával tálalom.

DBrigi
DBrigiszo, 2012-09-15 12:48

Tuti, nagyon finom lesz! Én is kipróbálom, a fiam most úgy is tésztás korszakát éli. :)

olaszneanci
olaszneancip, 2011-07-08 12:55

Kedves DBrigi !
Szerintem finom lehet, a közeljövőben kifogom próbálni !Köszönöm: Olaszné Anci

endivia
endiviap, 2011-07-08 09:25

ez nagyon guszta és gyors és egyszerű! elmentettem. köszi :)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
640