Tejszínes- fokhagymás csirkemell recept

Kalória?
Tejszínes- fokhagymás csirkemell
Tejszínes- fokhagymás csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette ezt az ételt sokszor hétvégén és imádtam. Próbáltam emlékezetből megcsinálni, mert tőle már nem tudom elkérni a receptet,  anyué meg valahogy teljesen más ízű. Szóval ez az én verzióm. Azóta többször elkészítettem, mert gyors és nagyon finom. Gyakorlatilag amíg megfő a rizs, a husi is elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én egyszerűen rizzsel szoktam tálalni, megszórva egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell fokhagymásan, csirkemell tejszínes-fokhagymás szósszal, fokhagymás csirkemell tejszínnel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyabb, de nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Forró olajban egyszerűen megsütjük mindkét oldalát, de nem sütjük át teljesen, csak hogy kapjon egy kis kérget, majd félrerakjuk.
  3. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, vagy apróra vágjuk.
  4. Az olajban megpirítjuk a fokhagymát, (vigyázni kell, hogy ne nagy tűzön, mert akkor keserű lesz) és hozzáadjuk a lisztet. Ha kell, még egy kevés olajat adunk hozzá, gyakolatilag egy vékony fokhagymás rántást csinálunk. (Én a csomómentesség érdekében habverővel szoktam kevergetni.)
  5. Hozzáadjuk a vizet, majd a tejszínt. (Anyu szerint én sok tejszínt használok, szóval ha valaki nem szereti nagyon tejszínesen, akkor adjon hozzá kevesebbet és több vizet )
  6. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a csirkemell szeleteket.
  7. Forrástól számítva kb.5 percig főzzük..

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 749
elküldve: 7
receptkönyben: 246
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

Hozzászólások (7)

t-soltesz
t-soltesz p, 2012-09-14 06:11

Én csíkokra vágom a csirkemell filét, és penne tésztával tálalom.

DBrigi
DBrigi / DBrigi szo, 2012-09-15 13:48

Tuti, nagyon finom lesz! Én is kipróbálom, a fiam most úgy is tésztás korszakát éli. :)

endivia
endivia p, 2011-07-08 10:25

ez nagyon guszta és gyors és egyszerű! elmentettem. köszi :)

Legfrissebb cikkek

Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
Új rozsdamentes acél kenyérsütő
A Sana szó latin eredetű, jelentése gyógyítani. Ez a Sana termékek küldetése is, olyan egészséges ételek elkészítését segíteni, melyek gyógyítják a testet.
A hét szakácsa: Veres Mari
A hét szakácsa: Veres Mari
E heti szakácsunk Veres Mari, azaz Mari nagyi, akivel április 26-án, 15-16 óráig találkozhattok is a Könyvfesztiválon, ahol Nagyszülők és unokák című könyvét dedikálja.
Ha fogyni szeretnél, inni is kell!
Ha fogyni szeretnél, inni is kell!
A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás kulcskérdés a testsúlycsökkentés idején. Lássuk, mire kell figyelni! (X)
610