Tejszínes epertorta Olszné Ancitól recept

1 adag
946
kcal
Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanáig a szakács társaim receptjeit próbálgattam, nektek köszönhetően elég sok új és finom étel került az asztalunkra. Többek között kipróbáltam a fenti tortaalap receptet is, nekem 180 fokon 50 perc alatt sült meg tűpróbáig! Persze sütője válogatja! Gondoltam, ezt az alapot ötvözöm az én Tavaszi ötletemmel. Gyönyörű, nagyszemű epreket találtam az üzletben, tudom, hogy ez még nem az igazi szabadföldi édes gyümölcs, de olyan gyönyörű volt, hogy nem tudtam neki ellen állni! Megosztom veletek, hátha ti is kedvet kaptok az elkészítéséhez!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, pudingos epertorta, kakaós alapú torta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az Angi receptje alapján elkészítjük a tortaalapot.
  2. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük
  3. A cukorral megfőzzük az eper pudingot.
  4. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a keményre vert tejszín 1/3-át lazán beleforgatjuk.
  5. Az eper szemeket megtisztítjuk, lecsumázzuk.
  6. Kb. 2/3-át félbe vágjuk, majd legyezőszerűen bevágjuk.
  7. A többit apró kockára vágjuk.
  8. Kétszer elvágjuk a torta alapot, az alsó lapra rákenjük a pudingos krém felét.
  9. Ráigazítjuk a következő lapot, a krém másik felét rákenjük.
  10. Az egész tortát bevonjuk félretett tejszínhabbal.
  11. A legyezőbe vágott eperszemekkel és a citromfű levélkékkel díszítjük.
  12. Tortapapírra helyezzük, tálalásig hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 682
elküldve: 7
receptkönyben: 251
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (24)

olaszneanci
olaszneancisze, 2013-07-31 13:32

Kedves fnbetti !
Gyorsan készítsd el, mert nagyon finom !
Aranyos vagy, köszönöm szépen ! :)Üdv: Anci

yolika
yolikav, 2012-04-29 18:33

Gyönyörű! Amint lesz finom hazai eper, elkészítem! :)

olaszneanci
olaszneancih, 2012-04-30 05:35

Kedves yolika !
Köszönöm !
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez !Üdv: Anci

Jucci
Juccih, 2012-04-09 12:18

Kedves Anci!
Amikor megláttam a tortád,tudtam ezt el kell készíteni!
Hétvégén lesz rá alkalom,a férjem szülinapja lesz és ezt fogom megsütni!
Gyönyörű szép!
Majd megírom milyen volt a fogadtatás :-)
Szép napot Neked!
Üdv.:Jucci

olaszneanci
olaszneancik, 2012-04-10 16:54

Kedves Jucci!
Boldog Születésnapot a férjednek, neked meg jókedvű munkát kívánok a torta elkészítéséhez !
Sok sikert ! Üdv: Anci

Jucci
Juccih, 2012-04-16 11:31

Szia Anci!
Nagy örömmel újságolom el neked,hatalmas sikere volt a tortádnak!
Mindenki dicsérte mennyire finom,és szép(és tényleg szépre sikerült:-) )
Nagyon rendben volt az íze,a csokis tészta,és a könnyű krém....
Nagyon hálás vagyok a receptért,máskor is asztalra fog kerülni!
Üdvözöllek:Jucci

olaszneanci
olaszneancih, 2012-04-16 13:39

Kedves Jucci!
Igazán szívből örülök a sikerednek és további szorgalmas sütés-főzést kívánok neked !
Szép hetet ! Üdvözöllek: Anci

farkasedit
farkaseditcs, 2012-04-05 16:21

Szia Ancikám!
Már régóta sütök-főzök a nosalty-ból (és sok általad feltett receptet is kipróbáltam), de regisztrálni még csak most regisztráltam. Miattad! Mert csak így tudom megosztani Veled az alábbiakat.
Isteni volt az epertortád. Dupla örömöt szerzett: az egyik az elkészítése. A másik pedig, Hogy Petrának 22. szülinapjára készítettük Dalmával közösen.
Te mindig nagyon jól főztél, sütöttél. Jó volt együtt dolgozni.
És a kreativitásod mindig lenyűgöz. Puszillak!

olaszneanci
olaszneancip, 2012-04-06 15:56

Kedves farkasedit !
Köszönöm a kedvességed, igazán megtisztelsz.Nagyon örülök, hogy elkészítetted ezt a finom tortát.
Petrának pedig szeretettel kívánok Nagyon sok boldog Születésnapot !!!!
Így a közös alkotás örömébe is " belekóstolhattatok!"
További jókedvű sütés-főzést kívánok nektek szeretettel, puszi: Anci

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-03-31 06:24

Kedves Éva-Anyóca !
Örülök, hogy neked is tetszik, veled együtt én is nagyon várom
már az " igazi " szabadföldi eperszezont !
Szép hétvégét! Puszi: Anci

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-03-31 06:19

Nagyon kedves vagy Piroskám, köszönöm szépen !
Szép Tavaszt kívánok, puszi:Anci

Csizmazia Mária
Csizmazia Máriap, 2012-03-30 21:23

Én ezt a tortát úgy készítem: három részbe vágom a tortát, meglocsolom az első lapot tejjel, majd eperlekvár, új lap, ugyanigy, a tetejét és az oldalát bevonom tejszinhabbal, majd diszitem eperrel, próbáljátk ki, így is isteni. üdvözlet, sajnos mindig elfelejtek fényképet készíteni.

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-03-31 06:18

Kedves Csizmadia Mária !
Köszönöm az ötletet, majd ki fogom próbálni ! Várjuk a képet.
Szeretettel üdvözöllek : Anci

csikipi
csikipip, 2012-03-30 20:48

Ancikám, ez is gyönyörű, a díszítés művészi, mint mindig. Puszi: Piroska

Adrien
Adrienp, 2012-03-30 18:28

Kedves Anci!
Csak ennyit tudok írni róla: GYÖNYÖRŰ!!!

gregoreva
gregorevap, 2012-03-30 17:38

Kedves Anci!

Ez az epres torta mesés, a szemem csak rátapad a képre.:-))
Szívesen ennék most belőle.:-)

Alig várom , hogy legyen eper szezon.
Elmentettem, köszönöm.

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
olaszneancip, 2012-03-30 15:31

Kedves Szemcsu !
Valóban finom, nem túl édes.Sok sikert az elkészítéséhez !Üdv:Anci

olaszneanci
olaszneancip, 2012-03-30 15:29

Kedves fzizu!
Köszönöm és sok sikert kívánok a torta elkészítéséhez !Üdv: Anci

Szemcsu
Szemcsup, 2012-03-30 10:19

Szia!
Nagyon finomnak tűnik! Elmentem, és minél hamarabb meg is csinálom!

Legfrissebb cikkek

A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
A karácsonyhoz megszokott karácsonyi ízek és illatok tartoznak. Kevés változtatással azonban hagyományos ételsorainkat, receptjeinket is egészségtudatosra hangolhatjuk.
Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
946