Tejszínes epertorta Olszné Ancitól recept

Kalória?
Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanáig a szakács társaim receptjeit próbálgattam, nektek köszönhetően elég sok új és finom étel került az asztalunkra. Többek között kipróbáltam a fenti tortaalap receptet is, nekem 180 fokon 50 perc alatt sült meg tűpróbáig! Persze sütője válogatja! Gondoltam, ezt az alapot ötvözöm az én Tavaszi ötletemmel. Gyönyörű, nagyszemű epreket találtam az üzletben, tudom, hogy ez még nem az igazi szabadföldi édes gyümölcs, de olyan gyönyörű volt, hogy nem tudtam neki ellen állni! Megosztom veletek, hátha ti is kedvet kaptok az elkészítéséhez!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, pudingos epertorta, kakaós alapú torta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az Angi receptje alapján elkészítjük a tortaalapot.
  2. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük
  3. A cukorral megfőzzük az eper pudingot.
  4. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a keményre vert tejszín 1/3-át lazán beleforgatjuk.
  5. Az eper szemeket megtisztítjuk, lecsumázzuk.
  6. Kb. 2/3-át félbe vágjuk, majd legyezőszerűen bevágjuk.
  7. A többit apró kockára vágjuk.
  8. Kétszer elvágjuk a torta alapot, az alsó lapra rákenjük a pudingos krém felét.
  9. Ráigazítjuk a következő lapot, a krém másik felét rákenjük.
  10. Az egész tortát bevonjuk félretett tejszínhabbal.
  11. A legyezőbe vágott eperszemekkel és a citromfű levélkékkel díszítjük.
  12. Tortapapírra helyezzük, tálalásig hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 328
elküldve: 7
receptkönyben: 258
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (24)

Jucci
Jucci / Jucci h, 2012-04-09 13:18

Kedves Anci!
Amikor megláttam a tortád,tudtam ezt el kell készíteni!
Hétvégén lesz rá alkalom,a férjem szülinapja lesz és ezt fogom megsütni!
Gyönyörű szép!
Majd megírom milyen volt a fogadtatás :-)
Szép napot Neked!
Üdv.:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci k, 2012-04-10 17:54

Kedves Jucci!
Boldog Születésnapot a férjednek, neked meg jókedvű munkát kívánok a torta elkészítéséhez !
Sok sikert ! Üdv: Anci

Jucci
Jucci / Jucci h, 2012-04-16 12:31

Szia Anci!
Nagy örömmel újságolom el neked,hatalmas sikere volt a tortádnak!
Mindenki dicsérte mennyire finom,és szép(és tényleg szépre sikerült:-) )
Nagyon rendben volt az íze,a csokis tészta,és a könnyű krém....
Nagyon hálás vagyok a receptért,máskor is asztalra fog kerülni!
Üdvözöllek:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2012-04-16 14:39

Kedves Jucci!
Igazán szívből örülök a sikerednek és további szorgalmas sütés-főzést kívánok neked !
Szép hetet ! Üdvözöllek: Anci

farkasedit
farkasedit cs, 2012-04-05 17:21

Szia Ancikám!
Már régóta sütök-főzök a nosalty-ból (és sok általad feltett receptet is kipróbáltam), de regisztrálni még csak most regisztráltam. Miattad! Mert csak így tudom megosztani Veled az alábbiakat.
Isteni volt az epertortád. Dupla örömöt szerzett: az egyik az elkészítése. A másik pedig, Hogy Petrának 22. szülinapjára készítettük Dalmával közösen.
Te mindig nagyon jól főztél, sütöttél. Jó volt együtt dolgozni.
És a kreativitásod mindig lenyűgöz. Puszillak!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci p, 2012-04-06 16:56

Kedves farkasedit !
Köszönöm a kedvességed, igazán megtisztelsz.Nagyon örülök, hogy elkészítetted ezt a finom tortát.
Petrának pedig szeretettel kívánok Nagyon sok boldog Születésnapot !!!!
Így a közös alkotás örömébe is " belekóstolhattatok!"
További jókedvű sütés-főzést kívánok nektek szeretettel, puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2012-03-31 07:24

Kedves Éva-Anyóca !
Örülök, hogy neked is tetszik, veled együtt én is nagyon várom
már az " igazi " szabadföldi eperszezont !
Szép hétvégét! Puszi: Anci

Csizmazia Mária
Csizmazia Mária p, 2012-03-30 22:23

Én ezt a tortát úgy készítem: három részbe vágom a tortát, meglocsolom az első lapot tejjel, majd eperlekvár, új lap, ugyanigy, a tetejét és az oldalát bevonom tejszinhabbal, majd diszitem eperrel, próbáljátk ki, így is isteni. üdvözlet, sajnos mindig elfelejtek fényképet készíteni.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci szo, 2012-03-31 07:18

Kedves Csizmadia Mária !
Köszönöm az ötletet, majd ki fogom próbálni ! Várjuk a képet.
Szeretettel üdvözöllek : Anci

Adrien
Adrien p, 2012-03-30 19:28

Kedves Anci!
Csak ennyit tudok írni róla: GYÖNYÖRŰ!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-03-30 18:38

Kedves Anci!

Ez az epres torta mesés, a szemem csak rátapad a képre.:-))
Szívesen ennék most belőle.:-)

Alig várom , hogy legyen eper szezon.
Elmentettem, köszönöm.

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

946