Tejszínes dubarry csirkemell recept

megosztás
0
Kalória?
Tejszínes dubarry csirkemell
Tejszínes dubarry csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már réggebben elkészítettem ezt az ételt. Szeretem, mert könnyű, puha, laktató.

Krumplipürével tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-karfiolos csirkemell, sült csirkemell dubarry módra
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
  2. Rózsáira szedett karfiolt sós vízben majdnem puhára főzzük, és leszűrjük.
  3. A csirkemell szeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
  4. Tetejükre halmozzuk a karfiolt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy lábosban 5 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, és folyamatos kevergetés közben sűrű mártássá főzzük. A tűzről levesszük.
  6. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük, végül belekeverjük a reszelt sajt felét.
  7. Ezzel a mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd zsemlemorzsával kicsit megszórjuk, és sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: közepes cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 707
elküldve: 7
receptkönyben: 383
elkészítve: 10/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
833 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zazie
zazie k, 2012-04-17 21:01

Igen, nagyon finom volt, még sokszor el fogom készíteni Csilla, még egyszer köszi! :)

zazie
zazie k, 2012-03-20 11:03

Most sül a sütőben... kíváncsian várom, milyen lesz! Köszönöm!

706