Tejszínes dubarry csirkemell recept

Tejszínes dubarry csirkemell
Tejszínes dubarry csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már réggebben elkészítettem ezt az ételt. Szeretem, mert könnyű, puha, laktató.

Krumplipürével tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-karfiolos csirkemell, sült csirkemell dubarry módra

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
  2. Rózsáira szedett karfiolt sós vízben majdnem puhára főzzük, és leszűrjük.
  3. A csirkemell szeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
  4. Tetejükre halmozzuk a karfiolt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy lábosban 5 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, és folyamatos kevergetés közben sűrű mártássá főzzük. A tűzről levesszük.
  6. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük, végül belekeverjük a reszelt sajt felét.
  7. Ezzel a mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd zsemlemorzsával kicsit megszórjuk, és sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: közepes cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 545
elküldve: 6
receptkönyben: 363
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
585 recept

Hozzászólások (5)

zazie
zaziek, 2012-04-17 22:01

Igen, nagyon finom volt, még sokszor el fogom készíteni Csilla, még egyszer köszi! :)

zazie
zaziek, 2012-03-20 12:03

Most sül a sütőben... kíváncsian várom, milyen lesz! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
715