Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi recept

Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi
Tejszínes-csiperkés-rókagombás gnocchi
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredendően gombás tésztát szerettem volna, de a csiperke nem túl markáns gombafajta. Tisztán rókagombát nem sikerült beszereznem, így a "fagyasztott gombakeverék" néven ismert gombából használtam fel a rókagombákat. Persze más gombát is tehetünk bele, van aki a vargányáért is oda van, de abból ebbe a szószba sokat nem javaslok, mert elnyomja a többi ízt, egy kevéske viszont akár fel is dobhatja az ízeket, fagyasztott vagy fűszer formájában.

hozzávalók / 6 adag

Pirított gomba

  • 200 g csiperkegomba
  • 100 g rókagomba (fagyasztott/friss, ha egyik sincs, használjunk 30-40 g vegyes szárított gombát/gombafűszert)
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál finomliszt

Sajtkrémes besamel

Petrezselymes gnocchi

ajánlat

Tálaláskor reszelt sajt szerintem illik hozzá, illetve utólag jutott eszembe, hogy a gombák pirítása után, a sűrítéshez használt vizes habarás helyett lehetett volna 1 dl víz 1 dl fehérbor keverékét is használni, szerintem a mártást nem rontaná el, legközelebb ezzel fogom kipróbálni :) 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gnocchi sajtkrémes besamellel és pirított gombával, pirított gombás gnocchi, olasz burgonyagombóc sajtszósszal és gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

Pirított gomba

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk.
  2. A csiperkét apróra vágjuk, átpirítjuk, a rókagombát szintén apróra vágjuk és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A 2 ek lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl vízzel és a kurkumával, majd ezzel felöntjük a gombákat. Addig pároljuk gyakori kevergetés mellett, amíg enyhén besűrűsödik. Majd tegyük félre.

Sajtkrémes besamel

  1. A margarint olvasszuk meg, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk át enyhén, majd öntsük bele a tejszínt. Habverővel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egy tubus natúr sajtkrémet, majd főzzük megfelelő sűrűségűre, sózzuk, borsozzuk.
  2. Majd adjuk hozzá a gombás-hagymás keveréket, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak akkor, ha túl sűrűnek érezzük a szószt. (Vegyük figyelembe, hogy ha hűl, akkor eleve sűrűsödik még, így érdemesebb kicsit hígabbra készíteni. Ízlés dolga, de ha úgy érezzük, tehetünk bele több tejet is.)

Petrezselymes gnocchi

  1. Sós vízben kifőzünk 1.5 kg gnocchi-t.
  2. Közben az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, erre szedjük ki a gnocchi-kat, amiket 5-6 percig pirítsunk át.
  3. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, ezzel is pirítsuk át 3-4 percig.
  4. Ha kész, szedjünk egy adagot a tányérra, és locsoljuk meg gazdagon a szósszal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 759
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-14 14:36

Én is szoktam gombás sajtszószt csinálni, isteni egy étel! Viszont tömlős sajt és margarin helyett sima vajat és reszelt sajtot használok, mert ízletesebb.

893