r
Nosalty Logó

Tejszínes-citromos túrótorta izzi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-citromos túrótorta izzi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.6 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2372 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 4817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot, és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt elkészítjük a krémet. A túrót, a citrom héját és levét, a sima és vaníliás cukrot villával összedolgozzuk, majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzáadjuk a joghurtot. Felverjük az összes 6 dl habtejszínt, 3 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A maradék 3 dl-t összekeverjük a túrókrémmel, robotgéppel.
  6. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 3 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 22585
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkinek megvan a saját betanult, vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni. 4-5 napon belül fogyasszuk el, mert a citrom leve kikezdi a túrót és megromlik, bár nem hiszem, hogy addig bírná :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk