r
Nosalty Logó

Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
picizsuzsi
Tejszínes-baconos-gombás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3364 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2383 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13456 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk kockára a hagymát, a májat (kb 2 cm-es darabokra), a bacon szeleteket csíkozzuk fel.
  2. A hagymát és a bacont egyszerre kezdjük el pirítani.
  3. 5-6 perc múlva rakjuk hozzá a májat, és fehéredésig pirítsuk, és szórjuk meg majorannával és borssal, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
  4. Amikor a máj is kész, adjuk hozzá a gombát, és pároljuk, amíg kissé összeesik.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt, a mustárt és a tömlős sajtot, és forraljuk fel, majd kb 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3183
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Köretként rizst vagy tésztát főzünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Nem volt kedvem a hagyományos resztelt májhoz, meg a tejszínes-gombához, így hát összeraktam, ami van, és íme ez lett belőle, nem olyan bizarr, mint, aminek látszik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!