Tejszines aszalt-szilva leves recept

Tejszines aszalt-szilva leves
Tejszines aszalt-szilva leves
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi ebédnek is megfelel ez a könnyű finom leves.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A díszítéshez

ajánlat

Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hidegen és melegen  is finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

ünnepi gyümölcsleves, aszalt szilvás gyümölcsleves, fűszeres gyümölcsleves aszalt szilvával

elkészítés

  1. Leöblítjük az aszalt gyümölcsöket. (Nem kell szétdarabolni !)
  2. 3 liter vízben feltesszük főni a szilvát és a mazsolát.
  3. Cukrozzuk, fűszerezzük.
  4. Kb. 15 perc múlva belerakjuk a meggyet.
  5. Pár perc elteltével behabarjuk a tejszínes liszttel.
  6. Díszítjük.

  • költség: 580 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 181
elküldve: 2
receptkönyben: 118
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
48 recept

Hozzászólások (11)

olaszneanci
olaszneanciszo, 2011-06-11 20:13

Kedves Csaba Magdi !
Ma ez volt a levesünk ebédre. A fiaméknak és nekünk is nagyon ízlett ! Puszi érte, máskor is elkészítem !
Köszi. Szép estét neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneancik, 2011-06-07 20:33

Kedves Magdi !
Nagyon szépen köszönöm az alapos beszámolót ! Nagyon tetszik, ahogy a szabolcsiak beszélnek.
Szép gyermekkorotok lehetett !
Ma megvettem a leveshezvalót. Mazsola helyett aszalt áfonyát vettem, mert Ildikóm -a fiam felesége-
nem szereti a mazsolát.Szép estét: Anci

olaszneanci
olaszneancik, 2011-06-07 11:05

Kedves Magdi !
Nagyon örülök ennek a rövid kis tájékoztatónak. Ha szabad megkérdezni, az ország melyik részén szokás ez a leves ? Engem nagyon érdekelnek a tájjellegű ételek ! Az ország bármelyik részére utazunk, a helybélieket
ki szoktam faggatni az ottani receptekről, étkezési szokásokról. A másik érdekesség számomra, ahogy tájszólással beszélnek. Azt nagyon szeretem ! Ha szombaton nem lesz disznóvágás, kipróbálom. Ha lesz, akkor a következő szombaton, de az tuti ! Szép napot kívánok neked : Anci

Csaba Magdi
Csaba Magdik, 2011-06-07 11:28

Szia Anci !
1956 ban költöztek le a Mamámék Szabolcsban ( Csengerújfalu )
A Papa Bp en volt asztalos az Akadémián. Mivel itt drága volt az élet 4 gyerekkel ,így ott kerestek megélhetést. Ott a kerítéstől a koporsóig, ablakokig mindent ő csinált.Nagy kert volt. Alma, szilva, körte stb.) Hát ott gyerekeskedtünk mi is nyaranként. Az Apu fiatalon visszajött Pestre.
Jó időt kívánok a disznóvágáshoz !!
Üdv Magdi.

olaszneanci
olaszneancih, 2011-06-06 14:54

Kedves Csaba Magdi !
Ez nagyon ott van ! ELmentve ! Ilyen melegben szinte csak "hideget" eszem. Köszi.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Csaba Magdi
Csaba Magdih, 2011-06-06 18:47

Szia Anci!
Ha elkészíted, kóstolgatod azt fogod érezni,hogy ez az íz ( aszalt szilva ) nagyon más és különleges.
Keresztanyáméknál vidéken sok sok szilvafa volt és rengeteget aszaltak télére.
Ott nem csak 20 dkg volt a levesben hanem rengeteg. Ez is olyan mint minden, amit vidéken nagy mennyiségben készítenek. Ott kijönnek az ízek igazán.!!!
Szép napot neked ! Magdi.

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
421