Tejszelet Giovanna konyhájából recept

Tejszelet Giovanna konyhájából
Tejszelet Giovanna konyhájából
31 perc / előkészület: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem volt a Kinder tejszelet, és többfélét is kóstoltam már, így nem volt kérdés, hogy mielőbb kialakítom a saját ízlésemre formált receptet. Párom -vendéglátós lévén- rendszeresen kóstol helyi sütésű süteményeket, és a tapasztalatok alapján már előre félt a tejszelettől... túl vajas... túl márcos lesz, vagy túl tömény lesz a krém, kemény és száraz a tészta. De az én sütim "átment" a vizsgán, nagy sikere lett, és túl hamar elfogyott:)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 40 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű rozsliszt)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 ek kakaó
  • 1 tojás

Krémhez:

Mázhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • pici olaj

ajánlat

Vasárnapi desszertnek, délutánokra egy pohár tejjel, uzsonnára kiváló!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszelet Gio-módra, kinder tejszelet, tejszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat, a cukrokat, fahéjat, kakaót és a tojást gőz felett összemelegítjük.
  2. A folyékony, meleg keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a kétféle lisztet, majd megpróbáljuk két, egyenlő részre osztani a tésztát. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapíros sütőlapon 6-8 perc alatt kisütjük a lapokat.
  3. A 2 cs pudingport a fél liter tejjel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az előzetesen felhabosított vajat.
  4. A két kihűlt kakaós lap közé kenjük a krémet, majd a felső lapot az összefőzött csokimázzal (lassú tűzön a vajat, cukrot összefőzzük a kakaóporral, pici olajjal fényesítjük, kis vaníliaaromával illatosíthatjuk).
  5. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a lapok szépen visszapuhulnak, és szépen szeletelhető süteményt kapunk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 251
elküldve: 17
receptkönyvben: 204
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
45 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maszat85
Maszat85 sze, 2013-12-25 22:59

Ez a recept, bár a végeredmény íze nem rossz, de távol áll a képen láthatótól. Már az elején nem áll össze, ezt megoldva pedig nem nyújtható a tészta és lehelet vékony, valamint az egy napi állás után az ígért szépen szeletelhetőség sem jött össze. Lehet az "én készülékemben van a gond", de a karácsonyi sütéskor eléggé csalódtam, mert nagyon rákészültem.

szterla
szterla k, 2013-05-14 08:03

Nem tudom, mit szúrhattam el, de nekem már össze sem akart állni a tészta. Miután megtöltöttem pedig egyáltalán nem puhult meg.... Nagyon sajnáltam, mert rákészültem a finomságra. Eszter

Giovanna
Giovanna / Giovanna sze, 2013-05-15 05:58

Sajnálom Szterla!
A gőz felett összeolvasztott hozzávalók folyékony egyveleget alkotnak, de ha a liszt ennél többet kívánna, egy kis tejjel tudsz segíteni. A tészta puhulására "rásegíthetsz", ha a krémet kicsivel több tejjel csinálod, vagy akár a krém alá egy lehelet vékony jó kis folyós házi lekvárt kensz. Remélem tudtam segíteni, és legközelebb sikerül:)
üdv
Gio

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2013-05-13 08:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

HZsuzs76
HZsuzs76 v, 2013-05-12 15:34

Szia Giovanna!
Milyen pudingport használtál hozzá?
Üdv: Zsuzsa