Tejmentes málnás anyáknapi süti recept

Tejmentes málnás anyáknapi süti
Tejmentes málnás anyáknapi süti
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt héten jártam a Lidl-ben, és volt olcsón málna (megjegyzem, isteni). Mivel imádom a málnát, nem volt kérdés, hogy Anyák napjára málnás süti lesz. Ez lett belőle. Érdemes megcsinálni, mert isteni lett.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Csokikrém

Vaníliás krém

Málnahab

Díszítés

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnakrémes szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük robotgéppel. Ne sajnáljuk rá az időt. Én legalább 5 percig vertem. Amikor sűrű krémszerű állagot kapunk, apránként beleszitáljuk a liszt és a sütőpor keveréket. Óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsi alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig vajjal megkenjük, majd lisztezzük. Beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk kb 25-30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és hagyjuk egy kicsit hűlni a piskótát. Kb. 10-15 perc elteltével kivesszük, kiborítjuk, levesszük a papírt, majd visszatesszük a tepsibe, és kihűtjük.

Csokikrém

  1. A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben. Amikor karamellizálódott a cukor, levesszük a tűzhelyről, és óvatosan hozzáöntöm a tejszín egy részét. A cukor össze fog ugrani, de türelem, mert visszaolvad.
  2. Amikor ez megtörtént, beletörjük a csokit, és azt is felolvasztjuk. Ilyenkor elkezd besűrűsödni. Most jön a többi tejszín. Csak óvatosan, mert nem szabad, hogy nagyon felhíguljon. Maradjon még éppen kenhető.
  3. A piskótát kettévágjuk hosszában. Megkenjük a karamellás csokival. (Nem baj, ha meleg. Kihűtjük.)

Vaníliás krém

  1. A tejet, a tejszínt a vanília aromát (használhatunk vanília kikapart magját is, nekem nem volt otthon) felforraljuk.
  2. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt.
  3. Felöntjük a forró tejjel, majd visszaöntve, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
  4. Kb. 1-1,5 tejszínt felverünk, és beleforgatjuk a kihűlt vaníliás krémbe. Majd rákenjük a kihűlt csokis rétegre. Rákerül a piskóta másik fele, amit megkenünk a málnahabbal. Málnával díszítjük.

Málnahab

  1. A tejszínt felverjük. A mirelit málnára szórunk egy kevés cukrot és vaníliás cukrot. Beraktam a mikróba, hogy kiolvadjon. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a tejszínhabba, és tovább verjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 511
elküldve: 3
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Balildi

Mióta szakács: 2017.04.29.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

780