r
Nosalty Logó

Tejfölös uborkasaláta 3. -gyomorkímélő

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös uborkasaláta 3. -gyomorkímélő
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 259 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1038 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, és legyaluljuk, ízlés szerint sózzuk, ecetezzük, kb. fél órát állni hagyjuk.
  2. Ha már jól levet engedett, kinyomkodjuk, hogy a saláta ne levesedjen meg.
  3. A tejfölt hozzákeverjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 16831
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Ajánló

Lehet bele törött paprikát is tenni, úgy kap egy kis színt, és az íze is más lesz egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért gyomorkímélő, mert nincs benne fokhagyma, és így nem bántja az ember gyomrát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?