Tejfölös torta málnával recept

Tejfölös torta málnával
Tejfölös torta málnával
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű kis nyári desszert, egyelőre fagyasztott málnával. Kellemesen savanykás a tejföltől, az állaga pedig habkönnyű. A tésztába került marcipán ugyanakkor egy kicsit különlegessé teszi. Nagyon hamar elkészül és (majdnem) sütés nélküli. Pont az ilyen desszerteket szeretem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás-tejfölös torta, málnatorta tejföllel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Pihentetni nem kell.) A tortaforma aljára sütőpapírt borítunk, rákapcsoljuk a peremet, majd a tésztát egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
  3. A tejfölt alaposan kikeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot/fruktózt/édesítőt. Óvatosan beleforgatjuk málnát is.
  4. A krémet a legalább langyosra hűlt tortaalapra simítjuk, majd hűtőben dermesztjük.
  5. Tálalás előtt futtassunk körbe egy kést a tortaforma peremén, és csak azután kapcsoljuk le a forma oldalát.
  6. Málnával és tejszínhabbal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 71 075
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 363
elkészítve: 33/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept
hirdetés

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

akkaja
akkaja szo, 2014-05-31 14:33

Ja és még annyi... A receptben zselatint írtál a leírásban viszont zselatin fixet... ??? melyik???

Hugiii
Hugiii / Hugiii h, 2013-12-30 16:20

szia :) A marcipánt muszály? Nem lehet elhagyni? Vagy anélkül nem jó? köszi

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 p, 2013-04-12 14:17

Szia! Kérdezni szeretném, hogy vajon a torta elbírna egy teljes marcipán borítást, vagy agyonnyomná szegényt a marcipán súlya? Tegyek bele több zselatint? Köszi

Rara
Rara / Rara k, 2012-10-02 18:25

Szia Strawberry ! A kérdésem a következő lenne: nincs darálóm, esetleg elkészíthetem darált babapiskóta helyett, darált kekszből is? Valamint, a 24-es tortaforma már nagyon nagy?? Válaszod előre is köszönöm ! Üdv.: Rara

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry k, 2012-10-02 20:11

A daralt haztartasi kekszet nem nagyon szeretem, de vegul is ha nincs mas megoldas..:) A 24-es forma az ehhezvnagyon nagy, kb.egy ujjnyi vastag lenne a krem.

hsgyorgyi
hsgyorgyi cs, 2012-03-08 11:29

Sziasztok! Lehet,hogy elkerülte a figyelmemet, de miért kell megsütni az alapot ? Mindent meg lehet így is enni belőle! Köszi Györgyi

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc h, 2011-10-17 12:20

Annyira jól néz ki ez a torta, nem is értem, hogy a málnaszezonban hogyhogy nem akadtam rá. Sebaj, hétvégén elkészítem szülinapi torta gyanánt. :-)

Rikk Rita
Rikk Rita sze, 2011-07-13 13:44

A sütemény fantasztikus, a férjem addig ette , amíg el nem fogyott.
Saját málnával készült és a nyári melegben igazán üdítő ízkombináció.
További szép napot mindenkinek !

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi sze, 2011-05-11 12:13

Kedves Juci!

Szeretném megcsinálni a sütit, de ahhoz tudnom kéne mekkora tortaformához való a recept?mert szerintem egy kisebbhez, de nem vagyok biztos benne!:)
Előre is köszi a segítséged!
további szép napot!
Anikó

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi sze, 2011-05-11 18:25

köszönöm a gyors válaszod:)
még egy kérdésem lenne, muszáj megsütni a babapiskótás alapot?vagy esetleg nem lehetne helyettesíteni kekszes alappal?azzal is el tudnám képzelni:)
köszi!
további szép estét!
Anikó

Makka
Makka / Makka h, 2011-05-09 14:05

Ahh hát ezt el kell készíteni:D A kérdésem csak annyi lenne, hogy a marcipán kihagyható vagy esetleg helyettesíthető valamivel? Sajnos nem szeretem a marcipánt:(

szacsiga
szacsiga / szacsiga szo, 2013-04-06 21:35

Szia! Szerintem egy kis méz vagy lekvár is összeragasztja a babapiskótát :) a marcipán is ezért van benne, nem? A málnalekvár lenne a tuti :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó h, 2011-05-09 17:04

Szia Makka! (Tök jó neved van, az egyik cicámat pont így hívják!!! :-DDD) Bocsi, h. beleszólok, de hidd el, a marcipán nem hangsúlyos ebben a tésztában, én legalábbis nem éreztem túlzottan, inkább csak arra szolgál, h. összeálljon az alap, és kicsit különlegesebbé teszi, akárcsak a babapiskóta. Én imádom a marcipánt, ezért legközelebb másfajtát veszek, mert most sztem nem ízesített, Zentis márkájút sikerült beszereznem. A tortát mindenképp csináld meg, nagyon finom! Üdv: Gabi "Makkermanó"

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó h, 2011-05-09 12:27

Szia Juci! Tegnap ez volt a vasárnapi desszert! :-) Már akkor kinéztem magamnak, amikor felkerült a blogodra. Valóban hűsítő nyári torta, és még napsütésben készült szombaton, de tegnap szörnyű hűvös, esős időben fogyasztottuk el. Igazából nekem tök mindegy volt az idő milyensége, mert nagyon-nagyon ízlett. Mindenki dicsérte. Málna híjján fekete és piros ribizliből csináltam. Nem tudom, te milyen tejfölt használtál, én 20%-os Alföldi-t, és most vagy a mérlegem csal, vagy a gyártó csap be bennünket, de direkt lemértem, és 850 g helyett csak kb. 790 g van benne. Szerencsére viszonylag jó tejföl, nem olyan folyós lötty, mint a legtöbb. Nyugodtan elkápráztathatnál egy újabb tortával! ;-) Pussz: Gabi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry h, 2011-05-09 16:22

Szia Gabi! Hű, te aztán gyors vagy! :) nem emlékszem már, milyen tejföl volt, de 20%-os. na, legközelebb már én is lemérem azt a tejfölt :)

431