r
Nosalty Logó

Tejfölös-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Tejfölös-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 246 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1770 micro
Összesen 4359 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  2. Apránként hozzáadagolva a cukrot, a habot tovább verjük.
  3. A 4 ek vizet is kanalanként hozzáadjuk.
  4. A tojások sárgáját is egyenként hozzákeverjük a habverővel a habhoz.
  5. A sütőporral, szódabikarbónával és kakaóval előre összekevert lisztből néhány kanálnyit ráhintünk a habra, a lisztre rácsorgatunk 1 ek étolajat, nagyon óvatosan, széles mozdulatokkal fakanállal vagy kézi habverővel belekeverjük a habba a lisztet, majd megint lisztszórás, 1 ek étolaj, keverés, lisztszórás, keverés, amíg az összes lisztet bele nem keverjük a habba.
  6. Előmelegített sütőben először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 50 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. A piskótának teljesen ki kell hűlnie, mielőtt megtöltenénk.
  8. A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadunk 2 ek porcukrot és 1habfixálót.
  9. A tejfölt összekeverjük 6ek porcukorral, vaníliás cukorral és 1csomagzselatinfix porral. Óvatosan hozzákeverjük a tejszín felét. A tejszín másik felét félretesszük a torta díszítéséhez.
  10. A tortát megtöltjük a tejfölös-tejszínes krémmel, kívül is bekenjük vele.
  11. Végül a félretett tejszínből rózsákat nyomunk a tortára.
  12. Hűtőben tároljuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 9918
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tejfölkrémes süteményeket még azok is nagyon szeretik, akik nem rajonganak az édességekért, mert nagyon könnyű, kellemes, nem túl édes az ízük.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek