Tejfölös-szalonnás tepsis krumpli recept

Tejfölös-szalonnás tepsis krumpli
Tejfölös-szalonnás tepsis krumpli
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű egytálétel.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsis krumpli, szalonnás rakott krumpli, tepsis rakott krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt és a szalonnát kisebb kockára vágjuk, és saját zsírján addig sütjük, amíg üveges nem lesz.
  2. A nyers burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és kivajazott tűzálló edénybe tesszük.
  3. Teszünk egy réteg burgonyát, megszórjuk egy kis sóval, a kiolvasztott szalonna zsírjával és a kolbásszal, majd újra egy réteg burgonya, szalonna, kolbász. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. A tejfölt jól elkeverjük egy kis sóval, a pirospaprikával, és ráöntjük az egészet a tepsiben lévő burgonyára. 
  5. Alufóliával lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk, és az egészet jó ropogósra sütjük.
  6. Melegen, savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 677
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

492