Tejfölös-pudingos süti recept

Tejfölös-pudingos süti
Tejfölös-pudingos süti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Híres nevezetes Kráter süti, isteni finom azzal a réteg tejföllel, ami rajta van!! Valakinek jobban ízlik kevés tejföllel, valakinek inkább a több jön be... de mindenképpen nagyon finom lesz!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 1 dl víz
  • 150 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 1 csipet só
  • pár csepp citromlé

Pudinghoz:

Tetejére:
  • nagy doboz tejföl
  • 3-4 ek porcukor

ajánlat

kráter süti, pudingos süit cukros tejföllel, pudingos süti tejfölös tetővel

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

elkészítés

  1. A pudingot csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A liszteket, sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverjük, de most már csak kanállal, a lisztet is.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, mikor már habos, beleadjuk a citromlét, és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön.
  5. A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit "megturkáljuk", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatjuk.
  6. Betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül megsütjük.
  7. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg sütire öntjük. Hagyjuk az egészet kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 896
elküldve: 7
receptkönyben: 249
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (2)

NoSalty
NoSaltysze, 2012-02-01 12:09

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.31. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)