Tejfölös-pudingos süti recept

1 adag
764
kcal
Tejfölös-pudingos süti
Tejfölös-pudingos süti
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Híres nevezetes Kráter süti, isteni finom azzal a réteg tejföllel, ami rajta van!! Valakinek jobban ízlik kevés tejföllel, valakinek inkább a több jön be... de mindenképpen nagyon finom lesz!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

ajánlat

kráter süti, pudingos süit cukros tejföllel, pudingos süti tejfölös tetővel

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A liszteket, sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverjük, de most már csak kanállal, a lisztet is.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, mikor már habos, beleadjuk a citromlét, és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön.
  5. A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit "megturkáljuk", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatjuk.
  6. Betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül megsütjük.
  7. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg sütire öntjük. Hagyjuk az egészet kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 137
elküldve: 7
receptkönyben: 263
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (3)

Finimini
Finiminih, 2014-09-29 09:23

Kedves Kyngu! Végigolvastam minden kráter sütit, de végre itt van az általam is eredetinek ismert változat. A receptemet elkevertem valahol. Arra emlékszem, hogy nem kell megvárni, amíg kihűl a puding, forrón mehet a tésztára. A sütőben aztán pöfög és rotyog a puding és ez nagyon vicces. Tűpróbával nézem, hogy kész-e. A kilátszó tésztás részbe kell szúrni. A cukros tejföllel már én sem sütöm. Nagyon örülök, hogy megtaláltam nálad a recit. Köszönöm!

NoSalty
NoSaltysze, 2012-02-01 11:09

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.31. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
764