Tejfölös-pudingos süti recept

Tejfölös-pudingos süti
Tejfölös-pudingos süti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Híres nevezetes Kráter süti, isteni finom azzal a réteg tejföllel, ami rajta van!! Valakinek jobban ízlik kevés tejföllel, valakinek inkább a több jön be... de mindenképpen nagyon finom lesz!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 1 dl víz
  • 150 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 1 csipet só
  • pár csepp citromlé

Pudinghoz:

Tetejére:
  • nagy doboz tejföl
  • 3-4 ek porcukor

ajánlat

kráter süti, pudingos süit cukros tejföllel, pudingos süti tejfölös tetővel

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

elkészítés

  1. A pudingot csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A liszteket, sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverjük, de most már csak kanállal, a lisztet is.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, mikor már habos, beleadjuk a citromlét, és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön.
  5. A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit "megturkáljuk", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatjuk.
  6. Betoljuk a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül megsütjük.
  7. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg sütire öntjük. Hagyjuk az egészet kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 875
elküldve: 7
receptkönyben: 249
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások (2)

NoSalty
NoSaltysze, 2012-02-01 12:09

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.31. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!