Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös pizzatészta

Tejfölös pizzatészta
Tejfölös pizzatészta
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, kipróbálom tejföllel a tésztát. Pikk - pakk elfogyott az egész, nagy sikere volt.  

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kalács és a lángos tésztát is ilyen módszerrel szoktam készíteni, hogy a lisztet teszem bele utoljára. Szerintem így praktikusabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálba beleöntjük a meleg vizet, ebben felolvasztjuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a sót, és az olajat, aztán a tejfölt.
  3. A lisztet folyamatosan adjuk hozzá, mert így látjuk, hogy milyen keménységű lesz a tészta. 
  4. A kelesztési idő annyi, amíg a feltétet előkészítjük. 
  5. Feltétnek mindenki azt tesz rá, amit szeretne. (én fel szoktam osztani, pl. paradicsomot magamnak szoktam kicsit tenni, és így nem kell szétszednem a tésztát, és kétszer sütnöm)
  6. Megsütjük (a sütési idő sütőfüggő). 



  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 89 382
elküldve: 28
receptkönyvben: 967
elkészítve: 44/53
Facebookon megjelent: 1

szakács

Márti99

Mióta szakács: 2011.07.28.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta tejföllel, tejfölös kelt tésztás pizzatészta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DettyBp
DettyBp Mon, 2016-10-31 16:57

Most készítettem el, sok receptet kipróbáltam már, de ez a tejfölös tészta tényleg nagyon finom. Inkább a vastagabb tésztát szeretem, és ez nem száradt ki, nem maradt nyers, átsült, finom lett. Nekem egy kicsit sok volt a liszt, vagy kicsi az evőkanál a tejföllel...de kellett még hozzáadnom. Következőre már a saját bevált szokásom alapján a tésztába oregánot is bátran gyúrok.
Köszi a receptet.

Maxina
Maxina Fri, 2014-08-08 13:05

Kedves Márti99 .
Ma elkészítettem a receptet, nagyon finom lett :)
Jó az állaga kellemes tészta, nálunk ma nem csak az ebéd lesz pizza, hanem a vacsora is ;) . Köszönöm neked :)

nikcivagyok
nikcivagyok Sat, 2014-07-19 14:31

hát ez valami isteni! harmadik napja készítem el vacsira, és még mindig nem unják itthon, sőt, ők kérik. köszönöm a receptet! :)

jahjj
jahjj Sun, 2014-07-13 20:42

Nagyon guszta :-) attól, hogy tejfölös a tésztája, sütés utáni állaga másabb, vagy csak ízben különbözik a tejfölnélküli :-) tésztától?

Márti99
Márti99 / Márti99 Fri, 2014-09-05 08:15

Mostanában nem készítettem. De egy kicsit lágyabb, nem nagyon érződik ki a tejföl. MI nagyon szeretjük. :)

koszorucska
koszorucska Sat, 2013-01-26 12:07

Kedves Márti!
Többször készítettem már ezt a receptet, még vendég gyerekeknek is ízlett, az enyémek meg egyenesen imádják! :)
Ma is pizzára készülünk egy jó kis szilvaleves után és gondoltam, nézek most másik receptet, de nem találtam ennél jobbat! :)
Szóval ma is ezt esszük és nagyon köszönöm a tejfölös ötletet, szuper! :)

Márti99
Márti99 / Márti99 Mon, 2013-01-28 23:34

Kedves Koszorucska!

Köszönöm a kedves szavakat. Örülök, hogy megoszthatom másokkal a "tapasztalataimat", annak meg még jobban, hogy valaki örömmel veszi. :))
Minden jót kívánok!
Márti

kati85
kati85 Wed, 2012-10-24 18:53

Szia!
Most fogom elkészíteni:)Kíváncsi leszek milyen lesz,nagyon guszta így:))

Márti99
Márti99 / Márti99 Mon, 2013-01-28 23:35

Kedves Kati!

Hogy sikerült? Remélem elnyerte tetszésed/tetszéseteket.

Üdvözlettel:
Márti

bildóka
bildóka Mon, 2011-08-15 12:01

Én is mindenbe a lisztet teszem utoljára.
Jó a recept, és a kép is.

773
finomliszt 80 dkg
élesztő 3 dkg
víz 2 dl
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint