Tejfölös-parmezános burgonya recept

Kalória?
Tejfölös-parmezános burgonya
Tejfölös-parmezános burgonya
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a köretet, mert roppant egyszerű és nagyon finom. Sültekhez ajánlom.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült tejfölös burgonya, tejfölös-parmezános krumpli, tejföllel és parmezánnal sült burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük.
  2. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük.
  4. Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék  parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is.
  5. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 266
elküldve: 3
receptkönyben: 411
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (3)

cyberangyal
cyberangyal v, 2010-08-01 12:53

Nagyon tetszik, ki fogom próbálni a napokban, köszönöm az ötletet. :)

Legfrissebb cikkek

Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Top 11 sült zöldség 150 kcal alatt
Zöldségek nélkül nem étel az étel, mutatunk most 11 sült zöldség receptet, amit érdemes köretként kipróbálnod!
Besamel - az alapszósz
Besamel - az alapszósz
Egy Konyhafőnöktől elvárható, hogy tökéletes, csomómentes besamelt készítsen. Te tudod, mi a története, és hogyan készül ez az alapszósz?
508