r
Nosalty Logó

Tejfölös palacsinta Gabimamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Tejfölös palacsinta Gabimamitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt egy magasfalú műanyag edénybe tesszük, ehhez adjuk a 2 tojássárgáját, cukrot (vagy édesítőt), sót. Ezt fakanállal simává keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és sima masszát keverünk belőle.
  2. Majd félretesszük, és kézi habverővel felverjük kemény habbá a tojásfehérjét is. Hozzáadagoljuk a masszához óvatosan, nehogy a hab összetörjön, végül az étolajat.
  3. Gázon felhevítjük a palacsintasütőt 1 mk olajjal, és egy kisméretű merítőkanállal öntünk bele tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és kétszer fél perc alatt készre sütjük. Ugyanúgy, mint a megszokott palacsintánál.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 17474
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Bármilyen töltelékkel tölthető, de natúrban is nagyon finom, és olyan a tésztája, mint a pehely. Én az első palacsintánál használtam a sütőbe 1 mk olajat, a többit a masszába kevertem és úgy sütöttem tovább. A kis teflon palacsintasütő mérete: 20 cm x 20 cm, belső méret 14 cm x 14 cm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös palacsinta Gabimamitól
Gabimami58 139 recept

Tegnap láttam az osztrák tévén, amikor sütötték, csupán annyit tudtam lefordítani, hogy tejföl, tojás, liszt kell hozzá, a többit a saját ötletem alapján adagoltam hozzá. Egy, ami nagyon megfogott, hogy csak fakanállal kell keverni, és kézi habverővel a tojásfehérjét felverni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek