Tejfölös krumplifőzelék virslivel recept

Tejfölös krumplifőzelék virslivel
Tejfölös krumplifőzelék virslivel
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egész kiskorom óta szeretem a krumplifőzeléket, de mindig csak a tejfölöst. El is határoztam, ha nagy leszek, én is fogok sokszor ilyet csinálni a családomnak. Így is lett, és nagyon szeretik.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös krumplifőzelék, burgonyafőzelék tejfölösen, tejfölös krumplifőzelék sült virslivel

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk.
  2. Egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  3. Beledobunk 3 db babérlevelet, megsózzuk, és főzzük kb 30 percet.
  4. Ha a krumpli megpuhult, az olajból és a lisztből rántást készítünk, ráöntjük a tejfölt és egy kis levet a krumpliról. Összekeverjük, és ráöntjük. Egyet forralunk rajta.
  5. A virslit bevagdaljuk, és pici olajban megsütjük.
  6. A krumplifőzelék tetejére téve tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 815
elküldve: 2
receptkönyben: 129
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucus @

Mióta szakács: 2012.08.31.
5 recept

Hozzászólások (1)

balintmonika
balintmonikah, 2014-02-24 22:41

A mai fasírozott mellé a fenti krumplifőzeléket készítettem el.Mindenkinek nagyon ízlett.Legközelebb talán majd virslivel tálalom,mert az biztos,hogy lesz legközelebb!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!