Tejfölös krumplifőzelék virslivel recept

Tejfölös krumplifőzelék virslivel
Tejfölös krumplifőzelék virslivel
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egész kiskorom óta szeretem a krumplifőzeléket, de mindig csak a tejfölöst. El is határoztam, ha nagy leszek, én is fogok sokszor ilyet csinálni a családomnak. Így is lett, és nagyon szeretik.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös krumplifőzelék, burgonyafőzelék tejfölösen, tejfölös krumplifőzelék sült virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk.
  2. Egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  3. Beledobunk 3 db babérlevelet, megsózzuk, és főzzük kb 30 percet.
  4. Ha a krumpli megpuhult, az olajból és a lisztből rántást készítünk, ráöntjük a tejfölt és egy kis levet a krumpliról. Összekeverjük, és ráöntjük. Egyet forralunk rajta.
  5. A virslit bevagdaljuk, és pici olajban megsütjük.
  6. A krumplifőzelék tetejére téve tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 455
elküldve: 2
receptkönyben: 158
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucus @

Mióta szakács: 2012.08.31.
5 recept

Hozzászólások (1)

balintmonika
balintmonika h, 2014-02-24 22:41

A mai fasírozott mellé a fenti krumplifőzeléket készítettem el.Mindenkinek nagyon ízlett.Legközelebb talán majd virslivel tálalom,mert az biztos,hogy lesz legközelebb!

Legfrissebb cikkek

Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.