Tejfölös karfiolleves recept

Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, könnyen elkészíthető leves.  Anyukámtól tanultam, majd az évek folyamán saját ízlésemre formáltam.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves tejfölösen, zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, amikor kezd egy kevés színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával.
  2. Majd a megtisztított és tetszőlegesen fölvágott zöldségeket is hozzáadjuk. Fölengedjük vízzel, sóval és ízlés szerinti őrölt fekete borssal még fűszerezzük.
  3. Amikor már megpuhultak a zöldségek, akkor a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a tejföllel is összekeverjük, sűrítjük vele a levest.
  4. Gazdagíthatjuk még ízlésünknek megfelelő levesbetéttel. Én egy tojásból liszt hozzáadásával galuskatésztát készítettem, és egy kiskanál segítségével apró galuskatésztát szaggattam a levesbe.
  5. Jó étvágyat kívánok.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 192
össznézettség: 21 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
51 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

170