r
Nosalty Logó

Tejfölös-kapros lepény szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Tejfölös-kapros lepény szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5778.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    3098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 4638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
  5. A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát, és megszórjuk liszttel.
  6. A kaprot alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz keverjük.
  7. A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
  8. A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
  9. A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
  10. Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
  11. Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb 30 percet.
  12. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. (A lepény szélén, ahol nincs feltét.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 22879
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Minden kaporkedvelőnek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-kapros lepény szalonnával
Andi80_ 380 recept

Most van a legjobb kapor a kertben. Friss, zsenge. Igazi csemege. Már tettem el a fagyasztóba is télire. Egy hétköznap vacsira készítettem ezt a lepényt. A férjem szerint olyan az íze, mint a kenyérlángosnak. (Bevallom, én olyat még nem ettem.)

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?