r
Nosalty Logó

Tejfölös-fokhagymás szaftos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pötyi64
Tejfölös-fokhagymás szaftos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 508 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütő előmelegítjük.
  2. A csirkecombokat lebőrözzük, kettévágjuk (alsó-felső), majd jól megmossuk.
  3. Egy tálba beletesszük a 3 evőkanál lisztet és a csirkéket beleforgatjuk.
  4. Egy közepes méretű lábosba beletesszük a zsírt, felforrósítjuk és a lisztbe forgatott csirkéket pirulásig sütjük, majd kiszedjük egy tányérba és félretesszük.
  5. A megmaradt zsiradékba beledobjuk a hagymát, megpároljuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük egy kevés vízzel.
  6. A 2 evőkanál lisztet összekeverjük a tejföllel (habarást készítünk) és kb. 1 dl vizet engedünk hozzá.
  7. Mikor ezzel megvagyunk, ráöntjük a hagymára és ha szükséges, még öntünk hozzá vizet (híg, szósz állagúnak kell lennie).
  8. Beletesszük az ételízesítőt, a borsot, és belereszeljük a fokhagymákat.
  9. Jól összeforraljuk, ezután visszahelyezzük az elősütött húsokat és ismét felforraljuk, vigyázva, hogy ki ne fusson.
  10. Ha ezzel megvagyunk, fedő nélkül betesszük a sütőbe az ételt.
  11. Kb. ¾ órát sütjük. Ha nagyon elfőtte volna a szaftját, kevés vizet öntünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17209
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 23.

Ajánló

Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Még anyumtól tanultam ezt a receptet, és amióta főzök, ez az étel redszeresen szerepel a házi étlapunkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!