r
Nosalty Logó

Tejfölös fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    2955 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.2 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    123 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 5751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőporral, a sóval, és szerecsendióval kétszer átszitáljuk.
  2. Majd egy habverővel addig keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg krémes-fehér nem lesz.
  3. A tojásos masszába belekeverjük: a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, a narancshéjat, és összedolgozzuk.
  4. Ehhez adjuk kanalanként a lisztet, és egy lapáttal összeforgatjuk, hogy egynemű masszát nyerjünk. Lisztes kézzel formázzuk cipóvá.
  5. Hűvös helyen pihentessük 20 percen keresztül.
  6. Kb. 5 centi vastagon -lisztezett deszkán- kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokos olajban kisütjük, mindegyik oldalát kb. másfél percig.
  7. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16435
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 11.

Ajánló

A rétesliszt mennyisége nálam kevésnek bizonyult, mert nem kaptam formázható állagot, így került hozzá még kb. 5dkg rétesliszt. A receptben a lekvárt átszűrve adják hozzá, én hagytam, hogy a narancsdarabok haraphatóvá váljanak az íze mellett. A kész fánkokat kókuszreszelékbe, porcukorba, őrölt mandulába, csokoládé-vagy cukormázba is beleforgathatjuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egyenesen a Szakácsok könyvéből:) További finomságok itt: www.angelastaste.blogspot.com

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?