Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.) recept

Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejfölös csirkepaprikást elkészíteni könnyű, és biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána...

hozzávalók / 4 adag


 

ajánlat

Fele-fele arányban teljes kiőrlésű- és fehérlisztből készült galuskával tálaljuk.
A tetejét még egy jó adag tejföllel is meglocsolhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirkepörkölt

elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk és papír kéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakat az izületnél kettévágjuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
  4. Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat.
  5. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  6. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
  7. Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 137 466
elküldve: 11
receptkönyben: 388
elkészítve: 19/39
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (15)

finisz
finiszsze, 2014-02-05 20:32

Ez egy jó kis alaprecept. Én lisztet nem szoktam használni a sűrítéshez, hanem a megtisztított bőrt teszem a paprikásba, az eléggé sűríti, kocsonyásítja. Ja, és kipróbálásra ajánlom a csirkealaplével való felöntést, illetve némi fahéjjal való fűszerezést.

Kynee
Kyneeszo, 2013-01-12 12:42

Köszi a receptet. :) Életem első pörköltjét főztem, könnyű volt elkészíteni. Nem az lett amit szerettem volna, egy kicsit se hasonlít anyukám főztjére, de nagyon finom. :)

zsugi29
zsugi29p, 2012-04-06 14:41

Nekem is egyik kedvencem,és most eszerint a recept szerint készítem,mert Anyukám is így készíti!:)
Köszi az egyszerű és nagyszerű receptet!!)
üdv:Zsugi

csicsuka
csicsukasze, 2011-04-27 14:28

Kezdő konyhatündérként, nagyon megörültem, mikor megtaláltam ezt a receptet. Végre nem abból áll, h - Rakjunk bele ízlés szerint...
Már sokszor elkészítettem a receptet, nagyon finom.

zederta
zedertasze, 2011-04-27 23:57

kedves Csicsuka!
köszönöm az elismerést! egy idő után természetesen majd ízlés után is nyugodtan készítheted.
az lesz az első napja, amikor haladó fokozatba lépsz ;-)
üdv,
toma

Gery83
Gery83cs, 2010-09-30 12:44

Tegnap úgy bevacsoráztunk belőle, sőt most vagyok túl az ebéden, persze hogy ezt hoztam ma be ebédre is.

Isteni volt!

Még egyszer köszi. Amúgy én is raktam bele zöld paprikát és paradicsomot, olyan szaftja lett tőle, hogy igen, mind a tíz ujjamat :D

Gery83
Gery83sze, 2010-09-29 18:56

Most tettem oda főlni, már nagyon várom a végeredményt :-) Nagyon jó kis recept, könnyen elkészíthető.

zederta
zedertasze, 2010-09-29 22:17

kedves Gery!
nagyon köszönöm! remélem mind a tíz ujjadat megnyaltad utána ;-)
üdv,
toma

zsuzso100
zsuzso100v, 2010-03-14 12:11

Én egyébként szoktam tenni bele paradicsomot és zöldpaprikát is, a mamám így csinálta.

zederta
zedertav, 2010-03-14 15:39

szia Zsuzsó!
valóban, lehet készíteni egy kis lecsós alapot az egészhez, úgy is nagyon finom. mikor, hogy van kedve az embernek ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Judit Schweller
Judit Schwellercs, 2009-08-13 02:33

Nagyon jo kis recept. Az Edesanyamtol is igy tanultam de en egy kis chardonnay bort is teszek hozza.
Judit

zederta
zedertap, 2009-08-14 15:27

kedves Judit!
nagyon jól hangzik, és egy kis bor semmi jónak sem lehet az elrontója... legközelebb majd kipróbálom!
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)