r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkemájleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SpocokKapitány
Tejfölös csirkemájleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3117 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3077 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    6235 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    1756 micro
Összesen 588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk a zöldségeket. Gyorsíthatunk a folyamaton, ha a répát, borsót és kukoricát fagyasztott keverékből használjuk, ez esetben egy pár csepp olajon egy csipetnyi cukorral érdemes átpárolni. (Így télen is könnyedén el lehet készíteni.)
  2. A burgonyát, répát, kukoricát és borsót együtt is fel tehetjük főni. Felöntéshez használhatunk levesalapot, megmaradt húslevest is.
  3. Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón átpréseljük (vagy apróra vágjuk), ha kész, a felét hozzáadjuk a leveshez.
  4. Hozzáadjuk a szójaszószt.
  5. A csirkemájat is felkockázzuk.
  6. Amint kész a burgonya (kóstolással ellenőrizhetjük, de ha a fakanállal szét lehet nyomni a fazék oldalán, már biztosan jó), hozzáadjuk a májat is. Ennek nem kell sok főzés, amíg előkészítjük a tejfölt, készre fő.
  7. Beletesszük a fokhagyma megmaradt részét.
  8. A tejfölt simára keverjük egy merőkanál lével a levesből, majd ezt is hozzáadjuk.
  9. Rögtön utána jöhet a zöldfűszer, ízlés szerint akár kaporral, akár tárkonnyal is készíthető, mindkettő jól illik a levesbe.
  10. Két keverés után kész is a levesünk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3119
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Ajánló

Aki szereti, tálaláskor egy kevés ecettel érdemes megbolondítani. Magvas zsömlével kiegészítve igen laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpocokKapitány 3 recept

Egyike azon ételeimnek, amik a "mi van itthon, úgy ennék valamit" gondolattal indult. Eredetileg gombát használtam máj helyett, de mióta nem csak magamra főzök, a gombát ki kell hagynom az ételekből, vagy le kell cserélnem valami másra. Ez a levesrecept így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek