r
Nosalty Logó

Tejföles-gombás bélszín

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Tejföles-gombás bélszín
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymákat, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba, és beletesszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleiket bevagdossuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon.
  3. Egy másik fazékban megdinszteljüj a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vízzel, összeforraljuk.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, megszórjuk Maczalik fűszerkeverékkel.
  5. A paradicsompaprikát is felkockázzuk, a császárszalonnát csíkokra vágjuk.
  6. Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gombát, a paprikát, a szalonnát, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, ha szükségesnek találjuk, akkor még kevés vizet, összekavarjuk, lefödjük, és összefőzzük az egészet.
  7. Mikor már megpárolódott benne a gomba is, hozzáadjuk a lisztet is, összekavarjuk, még pár percig hagyjuk rotyogni, és készen van
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7878
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

A barátom születésnapjára készült, meg volt elégedve vele:).

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek