r
Nosalty Logó

Tejeskávé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Tejeskávé torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 3026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 3026 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Elkészítés

tészta hozzávalói

  1. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és kanál vízzel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a liszt és darált dió elegyét, egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd a kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz a teteje; tűpróbával ellenőrizzük. A megsült tésztát kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla, hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát visszatesszük az eredeti formába, így kerül rá a krém.

krém hozzávalói

  1. A tejszínt elkezdjük habbá verni, amikor már krémszerű, hozzáadjuk a habfixálót, és ezzel is verjük pár percig.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Kikeverjük, majd megfelezzük a krémet.
  3. A krém egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot.
  4. A kakaóport és a kávét 1-2 teáskanál vízzel simára keverjük, majd 2-3 részletben a krém másik feléhez adjuk. Kóstoljuk közben, így az ízlésünknek megfelelően lesz kávés a krém, illetve cukrot is tudunk még hozzáadni, ha szükséges! Ha gyerekeknek készül, használhatunk cappuccino port vagy koffeinmentes kávét is.
  5. A formába visszatett tésztára simítjuk a kávés krémet, amit megszórhatunk 1 evőkanálnyi kakaóporral. Erre rásimítjuk a fehér krémet.
  6. A sütit 3-4 órára hűtőbe tesszük. 3 órányi hűtés után még ilyen (enyhén) lágy a krém, mint a képen. Másnapra keményebb lesz. Avagy 2-3 órára fagyasztóba tesszük, és parfétortaként kínáljuk. Mindkét verzióban zseniális!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6210
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 06.

Ajánló

Könnyed, krémes, előre elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koffeinista vagyok... így amikor az egyik kedvenc angol nyelvű oldalamon felfedeztem ezt a sütit, tudtam, el fogom készíteni. Persze nem én lennék, ha recepthű maradtam volna: változtattam ezt, azt... :-D Az eredmény: finom, könnyű, krémes, rafinált, enyhén kávés... éééés pár szeletet betettem a fagyasztóba: parfétortaként is tökéletes! Zseniális! Nagyon jól variálható, írom az ötleteimet: 1. Az eredeti tésztaalap 5 tojásos kakaós piskóta volt, én ennél rafináltabbnak éreztem, ha van a tésztában darált dió, mogyoró, esetleg mandula. A liszt/darált magok/kakaó aránya bárhogy variálható, csak a tojások mennyiségének feleljen meg. A vizes piskóta szerintem könnyebb (és takarékosabb), így ezt választottam. Lisztből bármilyet használhatunk: rizsliszt, kukoricaliszt, gm. lisztkeverék v. ha nem cél a gluténmentesség, akkor sima liszt, rétesliszt. 2. A krémbe tett cukor mennyisége a család ízlése szerint változtatható. Nálunk elég volt a két kanálnyi, az eredetiben 75 gr-ot ír. 3. A két krémréteg közé szórtam kakaóport (ez lehet cukrozott is), nekem tetszik benne. 4. Előre elkészíthető, fagyasztható, finom... kell ennél több?

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek