r
Nosalty Logó

Tejberizs ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejberizs ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 3971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    266.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Elkészítés

A rizsalaphoz

  1. Egy rozsdamentes acél serpenyőben felolvasztom az 1 ek vajat, majd megpirítom a rizst. Kevés vizet öntök alá, ezzel indítom a főzést.
  2. A tej és tejszín keverékét felforralom egy öntöttvas lapon, majd odakészítem a rizst mellé. Mindig egy merőkanállal teszek bele és folyamatosan kevergetem, amíg fel nem issza az egészet.
  3. Ha a rizs majdnem az összes folyadékot felitta, (kb 15 perc alatt) el is készült. Egy merőkanál folyadékot adok hozzá és a 2 evőkanál vajat majd lefedem és félreteszem 5 percre.
  4. Creme Anglaise készítése:
  5. A tejet és a creme fraiche-t felforralom lassan a félbevágott vaníliarúddal és a magokkal, majd kihűtöm és az egészet a hűtőbe teszem egy éjszakára.
  6. Másnap a tojássárgáját és a cukrot fehéredésig verem, majd az újból felforralt, ízesített tejet vékony sugárban hozzáöntöm.
  7. A tejes-tojásos keveréket visszaöntöm a lábasba és egy francia habverővel folyamatos keverés mellet addig melegítem amíg,ha egy fakanalat mártok bele és ráfújok a hátára 'rózsa formát' kapok. A lángról levéve még 2-3 percig kevergetem.
  8. Ha kész, annyit öntök a rizsemhez,hogy az edényt rázogatva a tetején hullámokat lássak.
  9. Még 2 ek porcukrot adok hozzá és kihűtöm, majd egy napra a hűtőbe teszem.
  10. Másnap két kanállal galuskát formázok belőle és a hideg ribizlire fektetem.
  11. Ribizli előkészítése:
  12. A ribizlit egy villával összetöröm és hidegre hűtöm.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24440
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első desszert fotóm.

Hozzávalók

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?