r
Nosalty Logó

Tejberizs négy ízben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tejberizs négy ízben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 795 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3175 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 795 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3175 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéjat, és alaposan elkeverjük.
  3. Lefedve 45 percet főzzük, közben időnként megkeverjük. Közben a kakaóport és a fahéjat kikeverjük egy-egy evőkanál porcukorral.
  4. A kész tejberizst négy tányérba kanalazzuk: az első tetejét egy kanálka eperdzsemmel, a másodikét egy kanál sárgabarackdzsemmel kenjük meg, míg a harmadikat és a negyediket a cukrozott kakaóval, illetve a cukrozott fahéjjal szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 127863
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, olcsó, és a legválogatósabb kisgyerek is szó nélkül belapátolja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.