Tejberizs recept

Tejberizs
Tejberizs
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szingliként szinte csak és kizárólag tejberizst vagy tejbegrízt főztem magamnak (néha mirelit nudlit, de azt ma már nem nagyon értem, miért szerettem). Ha több időm volt, akkor főztem tejberizst és akár napokig azt ettem, mert valahogy ezt nem lehet egy fős adagban elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

elkészítés

  1. A rizst néhány (3-4) perc alatt vajon megpároljuk.
  2. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, illetve a félbevágott vaníliarudat.
  3. Közepes lángon felforraljuk pár perc alatt. Majd lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. (Sőt, én időnként leveszem a tűzről 5-5 percre és fedő alatt a gőzben puhul a rizs, majd megkeverem és visszateszem újra a tűzre, és ezt ismételgetem kb. 1 órán keresztül.) Nagyon fontos, hogy jó minőségű lábast használjunk, amiben biztosan nem ég oda.
  4. Tálalhatjuk simán, fahéjjal vagy eperkocsonyával.

statisztika

beküldve:
nézettség: 102 169
elküldve: 4
receptkönyben: 572
elkészítve: 14/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

Hozzászólások (5)

MacLeod78
MacLeod78v, 2014-01-12 13:35

üdv! ha 20x nem készítettem el akkor egyszer sem :-) A világ legjobb tejberizse. Kicsivel kevesebb rizst teszek bele, és kicsivel több tejszínt, de ezt csak később kísérleteztem ki:-) Nagyon jó recept!!!!! Mindenkinek ajánlom!

Pashmina
Pashminav, 2013-11-17 21:46

Mennyei ez a tejberizs! Annyira tetszik a krémes ízvilága, azt hiszem már hatodszorra készítem! A vaj és a tejszín minden bizonnyal jót tesz neki!

Köszönöm a receptet,

Enikő

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsintasze, 2011-06-08 20:32

Kecsketejjel készítettem, nagyon finom lett! A végén még felöntöttem kb 2 dl vízzel, mert kezdett odakapni, de végül nem tapadt le egy szem sem. Köszi a receptet, sokszor fogom még használni!

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
669