Tejberizs recept

megosztás
0
Tejberizs
Tejberizs
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szingliként szinte csak és kizárólag tejberizst vagy tejbegrízt főztem magamnak (néha mirelit nudlit, de azt ma már nem nagyon értem, miért szerettem). Ha több időm volt, akkor főztem tejberizst és akár napokig azt ettem, mert valahogy ezt nem lehet egy fős adagban elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A rizst néhány (3-4) perc alatt vajon megpároljuk.
  2. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, illetve a félbevágott vaníliarudat.
  3. Közepes lángon felforraljuk pár perc alatt. Majd lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. (Sőt, én időnként leveszem a tűzről 5-5 percre és fedő alatt a gőzben puhul a rizs, majd megkeverem és visszateszem újra a tűzre, és ezt ismételgetem kb. 1 órán keresztül.) Nagyon fontos, hogy jó minőségű lábast használjunk, amiben biztosan nem ég oda.
  4. Tálalhatjuk simán, fahéjjal vagy eperkocsonyával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 202 141
elküldve: 7
receptkönyben: 730
elkészítve: 46/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cemii
cemii v, 2014-05-04 13:03

Életem legjobb tejberizs receptje, most azonnal beleírom a receptfüzetembe :) Soha nem sikerült még ilyen jól,pedig rengeteget kipróbáltam már,csak vártam a tökéleteset :)

Gyömbéres csokoládé öntetet is készítettem hozzá.

MacLeod78
MacLeod78 v, 2014-01-12 13:35

üdv! ha 20x nem készítettem el akkor egyszer sem :-) A világ legjobb tejberizse. Kicsivel kevesebb rizst teszek bele, és kicsivel több tejszínt, de ezt csak később kísérleteztem ki:-) Nagyon jó recept!!!!! Mindenkinek ajánlom!

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina v, 2013-11-17 21:46

Mennyei ez a tejberizs! Annyira tetszik a krémes ízvilága, azt hiszem már hatodszorra készítem! A vaj és a tejszín minden bizonnyal jót tesz neki!

Köszönöm a receptet,

Enikő

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta sze, 2011-06-08 20:32

Kecsketejjel készítettem, nagyon finom lett! A végén még felöntöttem kb 2 dl vízzel, mert kezdett odakapni, de végül nem tapadt le egy szem sem. Köszi a receptet, sokszor fogom még használni!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Allisc
A hét szakácsa: Allisc
E heti kiemelt szakácsunk Allisc, visszafelé olvasva: Csilla, nem tudja, mikor vált legkedvesebb foglalatosságává a sütés-főzés, de biztos benne, ezzel szeretne foglalkozni!
Rizses csirke, ahogy Oroszországban készül
Rizses csirke, ahogy Oroszországban készül
A rizses hús a világon mindenhol megtalálható Olaszországtól a Távol-Keletig. Én most egy oroszos verziót hoztam, és szerintem biztos, hogy benne van a TOP 3-ban!
669