r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes csilis bab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tej- és gluténmentes csilis bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3412 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16148.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1181 mg
  • Foszfor
    4018 mg
  • Nátrium
    9974 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2221 micro
  • Kolin:
    1086 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    4625 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 3412 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket jó alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymákat felkockázzuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük.
  2. A kókuszzsíron megdinszteljük a hagymákat, és megszórjuk fűszersóval. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kifehéredésig sütjük. (Nem kell felönteni vízzel, enged annyit a hagyma, hogy ne égjen le.)
  3. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Közben lecsepegtetjük a kukoricáról a levet, viszont a babról nem (csak akkor szoktam leönteni, ha van benne cukor).
  4. Ha már kellően összeértek az ízek, beletesszük a csilis kukoricát, a csilis babot és a csípős paprikakrémet.
  5. Jól összekeverjük, és még egy kicsit főzzük. Ha már bugyog a szósz, akkor le is zárhatjuk a gázt, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4900
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 27.

Ajánló

Lehet hozzá jázmin rizst vagy kenyeret tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencünk a csilis bab. Viszont jobban szeretjük csirkemellel, mint darált hússal, ezért én mindig csirkehússal készítem. Mivel minden alappor és pörköltkocka tartalmaz vagy tejet vagy glutént, így egy kis módosításra volt szükségem. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna már el másnap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek