r
Nosalty Logó

Tavaszváró madársaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tavaszváró madársaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 325 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2525.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    4359 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    4738 micro
Összesen 325 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Elkészítés

A salátához

  1. A madársalátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tálra halmozzuk.
  2. A koktélparadicsomot félbevágjuk, körbe rakjuk vele a madársalátát.
  3. A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
  4. Az uborkát meghámozzuk, és apró kockákra szeleteljük, ugyanígy járunk el az ezüsthagymákkal.
  5. A zöldhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  6. Ezeket a zöldségeket belekeverjük a dresszingbe, és meglocsoljuk vele a madársalátát.
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 21179
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Közvetlenül fogyasztás előtt, frissen készítsük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sokszor mesélt arról, hogy az ötvenes években a több kilométerre lévő kis faluban lévő általános iskolába vezető utat ők bizony gyalog tették meg. Sokszor nehéz volt felvenni a harcot az időjárással, de ugyanakkor megvoltak a maga szépségei is ezeknek a gyalogtúráknak, hiszen az útjuk szőlőn, mezőn, kukoricáson, búzamezőkön vezetett. Egy falusi gyerek számára ezek a tájak sok kincset rejtegettek. Ilyen volt tavasszal a kukoricaföldeken kikelő vadsaláta, ami valójában nem volt más mint a madársaláta. Olyan nagy mennyiségben termett, hogy kötényszámra hordták haza. (Ahogy anyukám mondta, akkor még nem zacskóztak:) Az a madársaláta, amit én felhasználtam, olasz importból származott. Valahol vágyakozva gondolok arra, hogy de jó is lenne, ha olyan nagy mennyiségben, szabadon teremne most is madársaláta, mint anyukám gyerekkorában, és nem az olasz importot kéne vásárolnunk. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ízre nagyon finom, zsenge volt.)

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?