r
Nosalty Logó

Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 476 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 1908 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 119 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 476 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    45126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 1908 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
  2. Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
  3. Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
  4. Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest.
  5. Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
  6. Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
  7. Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
  8. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
  9. A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
  10. Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
  11. Szilikonos sütőlapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
  12. Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3141
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon várom a tavaszt. Elsétáltunk az itteni biopiacra a hozzávalókért. Úgy tudom, hogy a gyökérzöldség képes rengeteg vegyszert felvenni, ezért javaslom, hogy mindig igyekezzünk "jó" helyről beszerezni a magyar alapanyagot. Szép színű, egyszerű és finom leves. A bor kifejezetten pikánssá teszi! Kevés alapanyagból is lehet nagyon jó kis tavaszváró ételt varázsolni.

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek