r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    874 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    2972 micro
Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14198.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    667 mg
  • Kálcium
    3214 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3643 mg
  • Nátrium
    5847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    968 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2263 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    3496 micro
  • β-karotin
    13267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    11890 micro
Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tavaszi zöldségekhez

  1. Tegyük lábasba a mirelit zöldborsót, a vegyes zöldségeket, pici cukrot, sót és vizet, ami épp, hogy ellepi. Feltesszük 7-8 percig főni, ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük.
  2. Lábasban az olívaolajon pici sóval megpároljuk a fokhagymát, amit picire vágunk.
  3. Rárakjuk a felkarikázott virslit, az őrölt borsot (ízlés szerint), és az üveg szószt ráöntve, összeforraljuk.
  4. Forró, lobogó vízben (sós, olajos) kifőzzük a tésztát 7-8 perc alatt, ha kész, leszűrjük.
  5. Reszelt sajttal, friss salátákkal díszítve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3583
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Sok reszelt trappista.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Kedvenc a bolognai szósz bármilyen tésztával, de feldobtam most zöldségekkel, mert még ennyi lapult a fagyo alján, remélem, ezentúl csak frissek lesznek, jó sokáig.:-) Természetesen, aki nem szereti a virslit, készítheti csirkemellel, darált csirkecombhússal, amit szeretne, nekem ez volt az utolsó vésztartalékom, a virsli, ezt játszottam ki, és elfogyott. Aki úgy gondolja, készítse csak a tésztát, a zöldségeket sok sajttal.

Hozzávalók

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!