r
Nosalty Logó

Tavaszi túrós-sajtos mártogató

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Tavaszi túrós-sajtos mártogató
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6408.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    2434 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    713 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5414 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4641 micro
Összesen 1661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát megtisztítjuk, és zöld szárával együtt apróra vágjuk. 1 evőkanálnyit félre teszünk, a többit meglocsoljuk a kifacsart citrom levével és az olívaolajjal, majd borsozzuk.
  2. A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, magját és ereit eltávolítjuk, apró kockára vágjuk. Egy evőkanállal ebből is félreteszünk a díszítéshez.
  3. Az olívabogyót felaprózzuk, a bazsalikom leveleit apróra vágjuk.
  4. Egytálban a feta sajtot villával áttörjük, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Ha nem lenne elég krémes, még adhatunk hozzá tejfölt, illetve kézi mixerrel is lehet javítani az állagán.
  5. Hozzáaadjuk a provence-i fűszerkeveréket, a hagymát levével együtt, a felaprózott paprikát, olívát és bazsalikomot. Fakanállal összekeverjük, szép tálba rendezzük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a félretett hagymával és paprikával, olívabogyóval, bazsalikommal díszítjük.
  7. Hosszúkásra vágott zöldségekkel (paprika, uborka, cukkini, sárgarépa, stb.), keksszel, barna kennyérrel fogyasztjuk.
  8. Vigyázat, nagyon finom, és hamar elfogy!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13920
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Továbbra is beválnak Lajos Mari receptjei. A múlt héten megjelent Nők lapjában találtam erre a receptre. Egy kicsit módosítottam a hozzávalókon. Nagyon hamar elfogyott, a gyerekeknek is bejön sok finom zöldséggel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek