r
Nosalty Logó

Tavaszi saláta vidám tálalásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tavaszi saláta vidám tálalásban
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Salátához

Díszítéshez

Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Salátához

Díszítéshez

Összesen 2362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Salátához

Díszítéshez

Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5146.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    2510 micro
  • β-karotin
    7563 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    4174 micro
Összesen 2362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Salátához

Díszítéshez

Elkészítés

Salátához

  1. Burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk. A hagymát zöldjével és a retekkel együtt felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a feldarabolt alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk.
  4. A tálaló tányér szélét salátalevelekkel díszítjük, majd a közepére halmozzuk a salátát. A tetejét simára dolgozzuk, és vékony réteg tejföllel megkenjük.

Díszítéshez

  1. Díszítéshez a sárgarépát meghámozzuk, és pillangót formázunk belőle (vagy pillangó kiszúróval). A saláta tetejére helyezzük a pillangókat, és retek kockákkal csinosítjuk.
  2. Szintén sárgarépából vágjuk ki a virágokat, petrezselyemszárból formázzuk a kialakított virág szárát. Koktélparadicsomból és olajbogyóból elkészítjük a katicabogarat.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 599
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi saláta vidám tálalásban
Salamon Csilla 1202 recept

Egyik kedvenc díszítésem. :)

Hozzávalók

Salátához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!