r
Nosalty Logó

Tavaszi saláta Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Tavaszi saláta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    3127 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    5649 micro
Összesen 854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákról lehántjuk a külső rétegeket, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát kiszabadítjuk a héjából, és cakkos étkező késsel elkaparjuk.
  2. A kukoricát leszűrjük, és röviden hideg vízzel leöblítjük. Az uborkát, a paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, és kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét. Hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, majd felkockázzuk őket. A paprikát felvágjuk, a szeleteket szinten hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, és mint az uborkát szinten apróra felkockázzuk.
  4. A cocktail paradicsomokat egyben hagyjuk. A retkeket mossuk, szárítjuk, kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  5. Egy salátás tálba tesszük a felvágott zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyókat, a nem túl finomra vágott petrezselymet, beletépkedjük a zsálya és bazsalikomleveleket, megborsozzuk, ízlés szerint meglocsoljuk a balsamico ecettel és az olívaolajjal.
  6. Az egészet óvatosan megkevergetjük, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Tálalás előtt sózzuk, így nem enged levet. Ekkor egyszer-kétszer óvatosan újból átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5287
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Ez a recept is variálható. Egy időben úgy csináltam, hogy jégsaláta-ágyra rendeztem el szépen a felaprított egyveleget, és mellé kefiröntetet tálaltam. (1 fokhagyma, só, bors, olívaolaj, petrezselyem, snidling, 5 dl kefir, habosra keverve) A paradicsom hamar összeesik, ezért inkább külön tálalom: hámozott paradicsom felkarikázva, ecetes salátalében, finomra vágott újhagymával, sok bazsalikomlevéllel, pici olívaolajjal, borssal érlelve. Vagy mint a receptemben áll, egyben hagyott pici cocktail paradicsommal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi saláta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Férjem kedvence, ezt kérésére minden grillezéskor elkészítem. Valamikor egy német salátás-könyvben találtam a receptet, amire már egészen pontosan nem is emlékszem. De nem is fontos, hiszen ennek a salátának is számtalan variációja ismeretes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?