Tavaszi mignonok recept

Tavaszi mignonok
Tavaszi mignonok
58 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a vidám tavaszi mignon, nem csak a gyerekek kedvence lesz! Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :)
Kedves kóstolóim azt állították, hogy ez a mignon finomabb, mint a bolti! :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Bevonáshoz

  • 50 dkg cukormáz (kész cukormázat vegyünk, ezt cukrászboltokban be tudjuk szerezni.)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mignon, mignon házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
  2. Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez, a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
  2. A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.
  3. Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
  4. Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
  5. Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat, és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Bevonáshoz

  1. A mignonok bevonásához a készen vettem cukormasszát (én készen vettem), 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött, és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.)
  2. A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával, és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
  3. Rácson hagyjuk lefolyni, és tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

958