Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi lencseleves

Tavaszi lencseleves
Tavaszi lencseleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ebéd. Mivel szeretjük a lencsét, többször főzök, és igyekszem változtatni rajta.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

paradicsomos lencseleves, sárgarépás lencseleves, zöldséges lencseleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét pár órára beáztatjuk, majd egyet forralunk rajta, és leszűrjük.
  2. A hagymát és a répát karikára vágjuk.
  3. Olajon kissé megpirítjuk a hagymát, rárakjuk a répát, babérlevelet, szemes borsot fölöntjük vízzel, és puhára főzzük.
  4. Amikor megpuhult a lencse hozzárakjuk a cukrot, sót, ételízesítőt, paradicsomlevet, és még pár percet főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 14 710
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
lencse 20 dkg
zöldhagyma 3 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
babérlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
paradicsomlé 3 dl
víz 1.5 l
napraforgó olaj 1 dl