r
Nosalty Logó

Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5038 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    5131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3296 micro
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a karalábét kockázzuk.
  2. A vajat egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 percig kevergetjük. Mehetnek mellé a zöldségek, azokat is keverjük el.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20 percig főzzük.
  4. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sózzuk, és kikeverjük. Hozzákeverjük a búzadarát, és 15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Addig főzzük, míg a galuskák a felszínre jönnek. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 29913
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A friss, tavaszi karalábéból rengeteg finomságot készíthetünk - az egyik közülük a tavaszi zöldségleves egy kis házi vajas galuskával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek