r
Nosalty Logó

Tavaszi epres kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi epres kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal, zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk. Kb. 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
  2. 30 perc múlva a sütőt melegítsük elő 200°C-ra, és készítsük elő a kosár sütőformákat, olajozzuk ki őket alaposan, nehogy beleragadjanak.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát és egy akkora kiszúróval, amekkora illik a kosárformákhoz (én borospoharat használtam), szaggassuk ki a tésztát, majd béleljük ki velük a kosárformákat. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt készítsük el a vaníliás krémet. A tojássárgáját kavarjuk el a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel, majd fokozatosan öntsük hozzá a tejet, dolgozzuk csomómentesre. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd tegyük félre. Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a vaníliás krémhez.
  5. Ezzel a krémmel töltsük meg a kisült kosarakat, majd a megmosott, megpucolt, majd félbevágott eperdarabokkal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 7383
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy vagyok a kosárkával, mint Gombóc Artúr a csokival. Imádom őket, mindenféle töltelékkel, lekvárral, dióval, pudinggal, csokikrémmel, ami éppen sorra kerül. Egy tavaszi szombaton vett friss hazai eper sorsa Pünkösdhétfőn lett megpecsételve. Egy részéből eperdzsem lett, a másik részéből kosárka. A kosárkákat pedig kedden érte el a végzetük, a munkahelyen... nyamm. A tészta omlós linzertészta, ebbe került a főzött vaníliakrém, majd az eperpiramis.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?