r
Nosalty Logó

Tavas park csibékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavas park csibékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Összesen 3543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    6814 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3595.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2832 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    27258 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8908 micro
Összesen 3543 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kk cukorral a céklagumót.
  2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.
  3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 100 g finomliszttel, valamint egy csipetnyi sóval.
  4. Csinálunk egy túrókrémet 125 g túróból, 2 ek tejfölt kis sóval összekeverünk. Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 10 g margarint, amibe megpirítjuk egy kicsit az 1 kk oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kk fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kk citromlevet, 1 kk mustárt, végül 1 kk kristálycukrot.
  5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk.
  6. Napraforgó olajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.
  7. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.
  8. Megmossuk a fejessalátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kk ecet, 1 kk cukor és 1 dl víz keverékével.
  9. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kk ecetet, és 1 kk cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.
  10. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk egy almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.
  11. 2 ek almaecethez adunk 1 kk citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.
  12. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint „csőr”-nek való kisebb háromszög alakú szeleteket.
  13. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.
  14. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét.
  15. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kk tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 ek liszttel 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.
  16. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.
  17. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A felsőre nyomjunk bele két koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.
  18. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe egy vonalba, ez lesz a part menti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part.
  19. 3 „kacsát” helyezzünk a „partra”, tehát a petrezselymes részre.
  20. Tegyünk egy kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.
  21. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a „tavirózsa” mellé 1-1 hullám mintát, majd a csirkék közé is teszünk néhány levél petrezselymet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2667
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Food and Design versenyre készítettem. :) A nyertesek művei inkább non figuratív ételcsodák voltak, szóval legközelebb affelé kell hajlani inkább, de az én szívem mindig is a mesevilág felé húzott. :)

Hozzávalók

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?