r
Nosalty Logó

Tatu kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
mumuska
Tatu kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az első kelesztéshez

A második kelesztéshez

Összesen 426 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az első kelesztéshez

A második kelesztéshez

Összesen 1699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az első kelesztéshez

A második kelesztéshez

Összesen 219 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 426 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Az első kelesztéshez

A második kelesztéshez

Elkészítés

Az első kelesztéshez

  1. Az első 5 hozzávalót kenyérsütőbe tesszük, és bedagasztjuk. Majd kb. 2 órán keresztül szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.
  2. Aztán hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a gépre hagyjuk a többit. 20 perc dagasztás után olajozott kelesztőtálba téve hagyjuk duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, öt darabra vágjuk úgy, hogy két kissebbet, két darab kicsivel nagyobbat, és egy jó nagy darabot készítünk belőle. Kicsit hosszúkás formára igazítjuk, és a jénaiba tesszük egymás mellé: a két sarkába a két legkisebbet, melléjük a picivel nagyobbakat, és középre a legnagyobb darabot.Lefedve újra hagyjuk duplájára lekni.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a jénai tetejébe vizet spriccelünk, magvágjuk a tetejét, és kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13203
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

 A héten valahogy nem fogyott a kenyér, így az öregtésztából is sok maradt.Így gondoltam, hogy élesztett kenyeret csinálok. Ekkor jutott eszembe Limara zsemlekenyere. Nekem ovális alakú a jénaim, így hát nem egyforma "zsemléket" gyártottam, de ekkor még nem sejtettem, hogy így fog kinézni. Úgy gondoltam, hogy szét fognak válni mint a zsemlék, de nem. (Persze egyáltalán nem baj!) Jól szeletelhető, és finom kenyér lett belőle.

Hozzávalók

Az első kelesztéshez

A második kelesztéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek