r
Nosalty Logó

Tatár beefsteak Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tatár beefsteak Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2594 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    2770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2010 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 865 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11864.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    8310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2594 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt egyszer ledaráljuk.
  2. Hozzátesszük az összes hozzávalót, és nagyon alaposan egy villával kikeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még teszünk bele, amiből hiányzik.
  3. Megismételjük a darálást még kétszer.
  4. Felszeleteljük a kenyeret, és megpirítjuk. A még meleg kenyérre kenjük a husit, és azonnal meg is esszük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 225480
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Ajánló

Jó hideg sör! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tatár beefsteak Vicikótól
Vicikó 251 recept

A tatár sokunknak (budapestieknek) még a 70-es, nekem a 80-as évekből egy bizonyos Ádám söröző nevével kötődik össze. Az Andrássy úton, olyan igazi békebeli hely volt. Finom ételekkel, a somlói szerintem utolérhetetlen volt, délben menüvel, este pedig szerintem a fele a kiszolgált ételeknek a  " tatár " volt. Annyira finom volt, mindig pont annyi kellék volt a tányéron, amennyi kellett bele, persze erőset lehetett külön kérni. A hús Férjem szerint pácolva volt, és a hagymával is volt valami turpisság. Mindenki magának keverte ki, kanállal, villával, és annyit beletéve a hozzávalókból, amennyit akart. A kenyér is mindig tökéletes volt, olyan jófajta fehér... Mondanom sem kell, hogy már rég megszünt a hely. Szerintem igazán jó tatárt már nem is lehet enni sehol, mert nem darálják a húst, hanem olyan késes aprítóval "vágják" (egy szakács mondta, hogy valamilyen eu-szabvány), és így már az állaga sem olyan. Így az ember lánya rákényszerül, hogy otthon készítse el, ami nem baj, csak ... Mi így készítjük -  itthon. Lelkesedésünk nem veszett el a tatár iránt, mert nagyon szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek