r
Nosalty Logó

Tatár beefsteak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tatár beefsteak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 175 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 699 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kétszer ledarálja helyettem a férjem.
  2. A felsorolt hozzávalókkal ízlés szerint lehet ízesíteni, jól összekeverve a hússal.
  3. Ezután szoktam én néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, majd forró pirítós kíséretében kínálni.
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 132
  • 7 napos nézettség: 588
  • Össznézettség: 814092
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 28.

Ajánló

Ínyenceknek javaslom a tatár beefsteak ízesítését finomra vágott olívabogyóval, kapribogyóval is! Vendégeknek tálalható a képen látható módon, így mindenki saját kedvére fűszerezheti. Ehhez a tálalási módhoz -feltételezem- célszerűbb valóban pácolni előzetesen a bélszínt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adott egy szép darab bélszín. Az előkészítést biztos, hogy azzal kell kezdeni, miszerint a megmosott bélszín vékony hártyáját egy éles pengéjű késsel lefejtjük. Eddig rendben megy a dolog. Ezután nekem dilemmám támad, hogy most kell pácolni ezt a húst, vagy sem. Könyv szerint ugyanis a bélszínt enyhén borsos mártással kell bekennünk, szorosan egy tálba fektetni,és annyi olajat önteni rá, hogy ellepje. A hús korától függően a hűtőszekrényben 2-7 napig szükséges érlelni. Őszintén bevallva, én nem pácolom a bélszínt, vagy csak ritkán, és akkor is csak legfeljebb egy éjszakát. Szívesen venném, ha bárki, akinek a pácolással /nem pácolással kapcsolatosan vannak érvei/ellenérvei, megosztaná velem. Mindenesetre ez a tatár beefsteak érlelés nélkül készült, és nagyon-nagyon finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek