r
Nosalty Logó

Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 2426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, amit egy műanyag zacskóba csomagolva a hűtőbe teszünk 1 órára.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  3. Egy kis fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzákeverjük a rumaromát és a vajat. Óvatosan, nehogy a forró karamell kicsapjon.
  4. Egy formát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a karamellát.
  5. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és kimagozzuk, majd a cikkeket a karamell tetejére sorakoztatjuk.
  6. A tésztát lisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkora a formánk mérete. Beborítjuk vele az almát.
  7. Előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
  8. Még forrón tálra borítjuk, ha kissé kihűlt, porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16633
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap este miután begyújtottam a cserépkályhába, felkucorodtam a kanapéra és elkezdtem átlapozni a régi receptes újságokat. Nem vagyok nagy gyűjtő, néha, ha újságosnál járok és megakad a szemem receptes lapon, gyorsan átfutom és ha van benne jó pár étel, ami tetszik, megveszem. :) Ez a torta egy 2011-es újságban volt. Már vagy ezerszer elolvastam a receptet, megcsodáltam a képeket, de valahogy sosem jött ki úgy a lépés, hogy meg is süssem. Most volt hozzá itthon minden, ezért még este kivittem a konyhába az újságot, hogy biztos ne térítsen el semmi attól, hogy végre kipróbáljam. Nagyon finom lett; ropogós tészta, fényes, édes karamell, puha, savanykás almával... Pillanatok alatt elfogyott. :) További képek a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Címlapról ajánljuk

További cikkek