Tárkonyos zöldségleves csirkegombóccal recept

Tárkonyos zöldségleves csirkegombóccal
Tárkonyos zöldségleves csirkegombóccal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom leves, ami méltó lezárása lehet a hétnek, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.

hozzávalók / 3 adag

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a gombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott karalábét és fehérrépát. Pár percet puhítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és belereszeljük a fokhagymát.
  2. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, szárított tárkonnyal és friss petrezselyemmel. Felöntjük az alaplével, és kis lángon főzni kezdjük.
  3. Közben gyorsan elkészítjük a csirkegombócokat. Ehhez az előzőleg kis tejbe áztatott zsemlét nagyon alaposan kinyomkodjuk, és összekeverjük a tojással, valamint a darált hússal. Sózzuk-borsozzuk, majd apró gombócokat formázunk a masszából.
  4. A gombócokat a leveshez adjuk, és az egészet további 15 percet főzzük. Amikor már nagyjából késznek ítéljük, hozzáadjuk a konzerv bébirépa-zöldborsó keveréket.
  5. Egy merőkanállal kimerünk a levesből, és hozzáadjuk a tejszínt, valamint egy kanálka lisztet. Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és elkeverjük.
  6. Fogyasztás előtt hozzáadjuk a citromlevet, majd petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 1 792
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449