Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves recept

Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves
Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukámtól tanultam, de már én finomabbra főzöm:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 400 g zöldségkeverék (mirelit)
  • 6 dl víz
  • 2 dl tej
  • 1 kk mustár
  • 1 kis citrom leve
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 1 kk só
  • pár csepp citromlé tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes raguleves, csirkeraguleves, tárkonyos raguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékba olajat melegítünk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fűszerezzük.
  3. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet, majd összefőzzük őket.
  4. Hozzárakjuk a fokhagymát és a mustárt.
  5. Mikor már minden megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és ha még kell, ízesítjük.
  6. Tálaláskor pár csepp friss citromlével érdemes még meglocsolni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 867
elküldve: 13
receptkönyben: 162
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Andzsika

Mióta szakács: 2012.10.25.
11 recept

Hozzászólások (6)

Andzsika
Andzsikav, 2014-03-09 20:37

Szia! Ha nem tartod elégnek a tejszínt illetve a levet akkor rakj hozzá tejet.

Andzsika
Andzsikap, 2013-08-09 11:23

Szia! De igen,kell:) Úgy tűnik ez kimaradt:( Ízlés szerint rakunk bele,miután beleöntjük a tejszínt!

kávémókus
kávémókush, 2013-06-10 17:30

Szia!
A zöldségeknél általában zöldborsóra gondolnak, viszont a világból ki lehet kergetni vele. Szerinted karfiol-brokkoli-répa jó lenne bele?

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)