Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves recept

Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves
Tárkonyos-tejszínes csirkeragu leves
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukámtól tanultam, de már én finomabbra főzöm:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 400 g zöldségkeverék (mirelit)
  • 6 dl víz
  • 2 dl tej
  • 1 kk mustár
  • 1 kis citrom leve
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 1 kk só
  • pár csepp citromlé tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes raguleves, csirkeraguleves, tárkonyos raguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékba olajat melegítünk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fűszerezzük.
  3. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet, majd összefőzzük őket.
  4. Hozzárakjuk a fokhagymát és a mustárt.
  5. Mikor már minden megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és ha még kell, ízesítjük.
  6. Tálaláskor pár csepp friss citromlével érdemes még meglocsolni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 953
elküldve: 12
receptkönyben: 161
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andzsika

Mióta szakács: 2012.10.25.
8 recept

Hozzászólások (6)

Andzsika
Andzsikav, 2014-03-09 20:37

Szia! Ha nem tartod elégnek a tejszínt illetve a levet akkor rakj hozzá tejet.

Andzsika
Andzsikap, 2013-08-09 11:23

Szia! De igen,kell:) Úgy tűnik ez kimaradt:( Ízlés szerint rakunk bele,miután beleöntjük a tejszínt!

kávémókus
kávémókush, 2013-06-10 17:30

Szia!
A zöldségeknél általában zöldborsóra gondolnak, viszont a világból ki lehet kergetni vele. Szerinted karfiol-brokkoli-répa jó lenne bele?

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.