r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9366.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    4891 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    6586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1671 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13003 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját.
  2. A töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük belőle, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a beáztatott babot, ha ezt használunk.
  5. Felöntjük 4 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, még megpuhul minden.
  6. A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük, ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük, és ekkor adjuk hozzá.
  7. A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4122
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
Ligeti Károly 129 recept

Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefől róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek